Philips Fidelio T1 review: mooi geluid in gigantisch jasje

Philips Sound introduceerde deze zomer de Fidelio T1 als hun nieuwe premium geluidsstandaard. We hoefden niet lang na te denken over de vraag of we ze wilden reviewen, want we waren erg benieuwd. In dit artikel lees je wat TechGirl Hilde van de oortjes vond. Maakt de Fidelio T1 de belofte waar?

Bij het uitpakken van de Philips Fidelio T1 wordt gelijk duidelijk dat het premium Bij het uitpakken van de Philips Fidelio T1 wordt gelijk duidelijk dat het premium oortjes zijn waar je behoorlijk wat voor betaalt. De oortjes zitten in een luxe verpakking en komen met maar liefst 10 setjes met doppen. Zo zijn er drie verschillende maten Comply-schuimdoppen en vijf verschillende maten rubberdoppen. Hierdoor zijn ze voor ieder oor passend te maken.

En dat is zeker zo, ware het niet dat het oortje zelf echt ontzettend groot en zwaar is. Voor mijn oor paste het kleinste dopje. Alleen bleef het oortje niet in mijn oor zitten. Als ik m’n hoofd bewoog, viel het oortje steeds eruit. Voor kleine oren raad ik de oortjes daarom af. Om toch wat over het geluid te vertellen, heb ik mijn vriend gevraagd om de oortjes te reviewen.

Hoe is het geluid van de Philips Fidelio T1?

De Philips Fidelio T1 maken gebruikt van de LDAC-standaard, waardoor ze een hoge resolutie audio kunnen doorgeven. Dit is zeker terug te horen in het geluid, want dat is hartstikke goed. Dit komt ook mede door de 10 mm drivers. Dit is erg groot voor oordopjes en dat verklaart waarschijnlijk ook de grootte. Aan de ene kant is het dus hartstikke fijn dat dit zulk goed geluid oplevert, maar aan de andere kant lever je er dus wel wat gebruiksgemak voor in.

De oortjes bezitten Active Noise Cancelling (ANC) die je kan besturen door dubbel te klikken op het rechteroor. Deze standen werken perfect en een pratend persoon naast je hoor je zeker niet meer.

Philips Headphones app

In de Philips Headphones app kan je de instellingen van de ANC aanpassen. Het is sowieso een aanrader om deze app te downloaden, omdat je hiermee zoveel mogelijk uit de oordopjes kan halen. Er zijn namelijk nog best wel wat instellingen aan te passen. Zoals verschillende standen voor de equalizer en of je de knoppen wil laten werken.

Wat goed is om te weten, is dat het kan zijn dat je de oortjes moet updaten voordat je gebruikt. Dit doe je voor gebruik via de Philips Headphones app, waarna je de oortjes met Bluetooth verbindt.

Grote oplaadcase

De oortjes worden met een behoorlijk grote oplaadcase meegeleverd. Dat moet ook wel als de oortjes zo groot zijn, maar je stopt hem niet zo makkelijk in je zak. In ruil daarvoor krijg je wel een batterijduur van 35 uur mét case en 9 uur zonder de oplaadcase, maar mét ANC. Gebruik je geen ANC, dan gaan ze zelfs 13 uur mee.

Verder ziet de case er hartstikke strak uit, net zoals de oortjes. Ze hebben echt een premium feel, want het is volledig aluminium.

Conclusie

Al met al zijn de Philips Fidelio T1 dus zeker premium oortjes, zolang ze in je oor blijven zitten. Voor het bedrag dat je ervoor betaalt (299 euro) is het zeker de moeite waard om in een winkel advies te vragen. Zo zit je niet met oortjes die bij elke beweging eruit vliegen. Blijven ze goed zitten in jouw oor, dan heb je ook zeker wat!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.