Opvouwbare laptopstandaard – verrassend positief resultaat

Heb je de laatste tijd meer last van hoofdpijn, en heb je het idee dat die pijn vanuit je nek naar boven uitstraalt? Het kan maar zo dat je in een verkeerde houding naar je laptopscherm kijkt. Zonde, want die pijn is makkelijk te voorkomen. Even je laptop wat hoger plaatsen, bijvoorbeeld met een (opvouwbare) laptopstandaard. In dat kader testte ik de MOFT Laptop Stand – en eerlijk: ik was sceptisch, maar dat bleek uiteindelijk nergens voor nodig.

Scepsis…

Oké, zeg nou zelf: als je denkt aan een ‘opvouwbaar’ product, denk je niet per se aan iets duurzaams. Je gedachten gaan al snel uit naar een gevouwen papiertje, dat hoe vaker je dezelfde patronen vouwt, de vouwlijnen steeds minder van kwaliteit worden. Uiteindelijk breekt het papiertje…

Om eerlijk te zijn zag ik dit al gebeuren in mijn hoofd als ik dacht aan de opvouwbare laptopstandaard van MOFT. En hoe steady kan zo’n product nu helemaal zijn? De gemiddelde laptop weegt nog wel een kilootje of wat: zou de standaard het wel kunnen dragen? Of klapt het met de minste beweging weer ineen?

Genoeg reden voor wantrouwen van dit product, vóór de test überhaupt nog maar begonnen was.

De test

Voor de test gebruikte ik mijn HP x360 laptop – een redelijk grote laptop van 15,6 inches en met een gewicht van iets meer dan twee kilogram. Van MOFT had ik niet één, maar twee opvouwbare laptop stands toegestuurd gekregen. Met minimaal verschil zo op het eerste oog, maar qua gebruiksgemak zal ieder toch een eigen voorkeur hebben, schat ik zo in.

Hoe werkt de MOFT Foldable Laptop Stand?

De non-adhesive stand is een opvouwbare laptopstandaard die je makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Hij weegt slechts 160 gram en is qua lengte vergelijkbaar met je laptop, dus deze standaard kun je makkelijk in dezelfde sleeve vervoeren als je gadget. Met een dikte van 4 millimeter neemt hij nauwelijks ruimte in.

Je kunt de MOFT Foldable Laptop Stand in twee verschillende modi plaatsen: de high-lifting mode en de low-lifting mode. Als je de standaard uit de verpakking haalt, kijk je naar een rechthoek, net wat kleiner dan een A4. Je ziet vanzelf een flap waaraan je kunt trekken; daarmee verplaats je de voet ten opzichte van de steun en kun je variëren in kijkhoek-modi.

In de verpakking zit een duidelijk instructieblad – daarbij zie je al snel hoe je de gevouwen lijnen moet plaatsen om gebruik te maken van het product. Zelf liep ik wel even te struggelen met ‘welke kant moet waar’. Ik was even mijn oriëntatie kwijt, omdat ik niet precies wist wat de voor- en achterkant was, maar ook dat was snel opgelost door gewoon even te proberen wat werkt.

Ik zette mijn HP laptop op de MOFT en wachtte tot de opvouwbare laptopstandaard in zou storten. Dat deed ie niet, dus ik ga ‘m een duwtje – nog geen beweging. Hmm… ik rammelde wat, schudde de tafel heen en weer, maar nee: de laptopstandaard bleef fier overeind, en zo groeide het vertrouwen in dit product.

Overige specs:

  • 180 x 250 millimeter groot
  • Gemaakt van PU, Fiber Glass, Magnets, Iron Pieces
  • Kleur: Space grey
  • Geschikt voor laptops van 11 tot 17 inches
  • Maximale draagkracht: 12 kilogram
  • Huidige prijs: €32,99

Hoe werkt de MOFT Adhesive Foldable Laptop Stand?

De adhesive variant is een klevende variant op de Foldable Laptop Stand. Dat betekent dat je ‘m niet los meeneemt in je tas, maar dat je het vastplakt aan de achterkant van je laptop. Handig voor iedereen die makkelijk spullen vergeet.

Qua vouwen werkt de MOFT Adhesive Foldable Laptop Stand hetzelfde als de ‘niet plakkende’ variant. Belangrijk verschil is dat hij net wat kleiner en lichter is, en daarnaast ook wat minder draagkracht heeft. 8 kilogram kan hij namelijk tillen. Da’s nog steeds een behoorlijke laptop om met je mee te zeulen, maar dat terzijde.

Het opplakken van deze opvouwbare standaard vond ik wat verwarrend. Ik kreeg het plaatje niet direct goed in mijn hoofd, ook al zit er een duidelijke gebruiksaanwijzing in de verpakking. Kan liggen aan mijn hand-hoofd-coördinatie, maar toch, ik verwacht dat meer mensen hier even tegenaan lopen. Gewoon dit onthouden: leg de laptop op de kop, en wel zo, dat je hem nog steeds aan jouw kant kunt openen. Plak de standaard er vervolgens op, waarbij het logo gewoon normaal leesbaar is, en dus niet op de kop. Extra tip: plak de opvouwbare standaard niet in het midden, maar schuif ‘m helemaal naar de achterzijde. Dan heb je de meeste stabiliteit.

Ook de MOFT Adhesive Foldable Laptop Stand vond ik prettig werken. Misschien net wat minder steady, iets flexibeler in beweging. Hij zakt absoluut niet in, maar het is wel een factor om rekening mee te houden als je het product graag in de trein gebruikt bijvoorbeeld.

Overige specs:

  • 170 x 224 millimeter groot
  • 3,04 millimeter dik
  • Gemaakt van PU, Fiber Glass, Removable Glue, Magnets, Iron Pieces
  • Huidige prijs: €29,99

Conclusie

First of all ben ik ontzettend verrast door deze MOFT laptopstandaards. Ik zie mijzelf dit product ook echt gebruiken, thuis én onderweg. Het is easy, licht qua gewicht en helpt wel degelijk een betere kijkhoek aan te nemen tijdens het computeren. Voor mijzelf is de Foldable Laptop Stand (dus zonder plakrand) het meest geschikt om te gebruiken: tijdens de test kwam ik erachter dat de speaker aan de onderzijde van mijn laptop werd afgeplakt door de plak-versie. Qua gebruiksgemak had ik ‘m misschien wel graag aan mijn laptop vastgeplakt, want hoe fijn is het om je laptopstandaard niet zomaar te verliezen?

Korting via Productpine!

Wil je dit product ook graag aanschaffen? Let dan goed op: we mogen namens onze partner Productpine 20% korting geven op deze opvouwbare laptopstandaards. Je kunt het product bij hen aanschaffen via deze link. Gebruik daarbij kortingscode MOFT20. That does the trick! Veel plezier ermee 😉

Moft opvouwbare laptopstandaard
Pluspunten
Mooi design
Gewicht
Gebruiksvriendelijk
Prijs
Minder positief
Adhesive-variant plakt bodem-speaker af
Oriëntatie bij eerste gebruik
Kijkhoek beperkt tot 2 modi
8.7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.