Niu scooter

Niu MQi GT: heerlijke scooter, als je hem kent

Vanaf 1 juli a.s. ben je verplicht om een helm te dragen op de scooter met blauw kenteken. Balen! Je kunt dan net zo goed een geel kenteken nemen. Als je dat doet, neem dan de Niu MQi GT. Deze elektrische scooter rijdt maximaal 45 kilometer per uur en gaat als een trein!

De voordelen van een elektrische scooter zijn duidelijk:
– Milieuvriendelijker, zeker naarmate we meer groene stroom inzetten.
– Geluidloos. De Niu MQi GT maakt geen herrie én je hoeft er niet mee naar een tankstation, want je laadt de accu gewoon thuis op.
– Keihard optrekken bij het verkeerslicht. Met een elektrische motor ben je veel sneller uit de startblokken, dan met benzine! Net als een elektrische auto. 

Niu MQi GT

Niu MQi GT heeft echter nóg een voordeel: deze elektrische scooter ziet er geweldig uit! Zodra we hem om de hoek aan zagen komen, waren we verkocht. Het moderne uiterlijk met de vrolijke, ronde ledlamp is fantastisch. We wilden er al meteen een rondje op scheuren! Dat kon gelukkig ook, want het enige wat je nodig hebt is een goedgevulde accu. In deze variant kon je zelfs nog een extra accu kwijt, dus dat is ideaal. Houd er echter wel rekening mee dat je in je buddy daarnaast weinig kwijt kunt.

Zullen we meteen de andere nadelen even snel doornemen? Dan kunnen we daarna weer door met de vele positieve kanten aan deze mooie scooter. De switchgear geeft geen licht en dat is best irritant. Je moet de scooter echt kennen, wil je weten op welke knop je drukt. Sowieso is het een uitdaging om de juiste bedieningsknoppen te vinden in het donker, als je minder bekend bent met het apparaat. De knoppen zitten sowieso erg laag en horizontaal. Je moet bijna ineen kruipen om ze te kunnen zien, laat staan goed af te lezen. Doe dat ook vooral niet als je over een hobbel gaat, want deze scooter veert niet zo lekker mee.

Elektrische scooter

Toch zijn dat eigenlijk de enige nadelen aan deze scooter, want verder rijdt hij als een zonnetje. In totaal kan hij zo’n 70 kilometer rijden met één keer laden. Zeker voor de korte stadsritjes hoef je hem niet al te vaak in de oplader te steken, wat wel zo prettig is. Het is ook heel makkelijk om hem even snel te pakken. Geen twijfel of hij wel start, geen moeilijk gedoe met een kickstarter: gewoon je remmen indrukken en op start klikken en je kunt… vroom, vroom… ervandoor!

MobileMobile

Deze elektrische scooter kost € 3.749,- en dat is een vrij hoog prijskaartje. Nu de benzineprijs steeds maar oploopt en de benzinescooter sowieso minder aantrekkelijk wordt, is zo’n elektrische scooter misschien wel een heel goede investering. In ieder geval val je wel op met de Niu MQi GT. Dit keer niet omdat je hem hoort aankomen, maar omdat hij er zo tof uitziet!

Niu scooter
Pluspunten
Ziet er leuk uit
Snel van zijn plek
Hoeft geen benzine in, want hij is elektrisch
Ingebouwd alarm
Minder positief
Veert niet zo lekker over een hobbeltje
Onoverzichtelijke, onverlichte knoppen
7.8

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.