nieuwe concurrent voor Philips Hue

Nieuwe concurrent voor Philips Hue?

Philips Hue – wie kent het niet? Een prachtige uitvinding om je huis wat meer sfeer te geven. Kost alleen wel wat. Samsung brengt iets soortgelijks uit, maar eigenlijk ook beduidend anders.

De Smart Bulb van Samsung is voorzien van bluetooth. Daarmee kun je hem rechtstreeks bedienen vanaf je smartphone of tablet. Je kunt tot maximaal 64 lampen aansluiten en beheren met een app die hiervoor werd ontwikkeld. Handig is; je kunt een groepje aanmaken (bijvoorbeeld voor de slaapkamer) die je in een keer kunt bedienen. Maar het is ook gewoon mogelijk om elke Bulb afzonderlijk aan of uit te zetten.

Een superhandige functie wat mij betreft: schud kort met je smarthphone en het dimlicht gaat aan. Prettig voor als je ’s nachts even moet plassen. Of als je kindje roept.

MobileMobile

Of dit een echte concurrent voor Philips is? Mwah… lastig te zeggen. Ik heb het nog niet getest, maar het lijkt me nog makkelijker werken dan de Hue. (Geen wifi aanvullende apparatuur nodig) Maar deze Bulb varieert alleen in warmte en lichtintensiteit, terwijl Philips Hue ook qua kleurbereik heel veel opties biedt.

Voor wat extra sfeer heeft Samsung trouwens de LED Classic Lamp uitgebracht; dit is een klassieke sfeerlamp, zoals je hierboven het artikel ziet. Hij heeft een elegant ontwerp met een doorzichtige behuizing en biedt een warme kleur licht die doet denken aan de ouderwetse gloeilamp.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.