gerecycelde powerbanks van Infinity Lab

Nieuw: gerecyclede powerbanks en opladers. Hoe werkt dat?

gerecycelde powerbanks van Infinity Lab
Pluspunten
Minder positief
7.5

Opladers en powerbanks… ze zijn niet per se sexy, maar iedereen heeft ze nodig. Ze zijn er in alle soorten en maten, met veel capaciteit en weinig, en van heel duur tot goedkoop. Of het anno 2021 nog zo slim is om je powerbank via Ali te laten komen, daar weet je zelf ook het antwoord wel op. Liever kies je iets met meer inhoud, bijvoorbeeld zoals deze nieuwe gerecyclede powerbanks en opladers. TechGirl Anke nam de proef op de som.

Doordenkertje

Nieuwe gerecyclede powerbanks en opladers? – een contradictie! Want gerecycled staat natuurlijk haaks op ‘nieuw’. En toch is het zo bij Infinity Lab. Het bedrijf maakt namelijk nieuwe spullen van gerecycled plastic. Is dat niet een mooi gedachtegoed?

De behuizing is dus van gerecycled materiaal, de elektronica aan boord is wél volledig nieuw. Gelukkig maar, want een lamme powerbank, blijft een lamme powerbank. Of het nou gerecyclede powerbanks zijn of niet.

Snel opladen dankzij PD

Op elke straathoek kun je een lader of powerbank kopen voor slechts een paar euro. Vaak zijn deze van twijfelachtige kwaliteit. Ze laden niet snel op en de lader kan niet ‘communiceren’ met de telefoon. De nieuwste generatie laders zijn voorzien van PD (Power Delivery). In de lader zit een chip die communiceert met de telefoon. Zo weet de lader wat het maximale oplaadvermogen van een apparaat is en of het dus veel of wat minder stroom in één keer kan pushen.

De lader vraagt dus aan je apparaat wat het juiste vermogen is om hem op te laden, en ook om te vertellen wanneer de accu weer vol is. Domme laders doen dit niet en stoppen dus niet met laden. Als gevolg daarvan kunnen de batterijen warm worden, of zelfs in brand raken.

PD kent dit probleem dus niet meer en geeft altijd het juiste vermogen aan de batterij om zo snel mogelijk op te laden. Let op: PD werkt alleen via USB-C, dus gebruik je een oldskool USB-kabel, verwacht dan geen technisch wonder.

PD charger

Een van de nieuw producten van Infinity Lab is een 65W PD charger. Deze heeft een USB-C PD aansluiting, en ook eentje voor (toch die) oldskool USB-kabels. De USB-C lader kan mijn telefoon in 30 minuten opladen van 0 tot 50%. En, heel handig: ik kan mijn MacBook lader thuis laten nu, deze ene oplader volstaat. Heel, heel erg fijn!

Je bent zo sterk als je zwakste schakel

Zorg voor een goede oplaadkabel. Je kunt wel een hele snelle lader kopen, maar als je er vervolgens een slecht kabeltje aan verbind, schiet je er niks mee op. Gebruik zoals gezegd het liefst de meegeleverde kabels, of anders kabels die je bij een gerenommeerde winkel koopt. In de kabels zitten chips die communiceren tussen de oplader en je apparaat.

MobileMobile

Naast de snelle oplader zat er in het pakket nog wat anders. De InstantStation is een bureaustandaard voor je telefoon. Als je hem erin zet, gaat er een lampje branden en begint je telefoon (indien geschikt) draadloos op te laden. Dit kan zowel in de horizontale als in de verticale stand. Aan de lader zit een keurig zwart snoer en natuurlijk een stekker. De kabel is lang genoeg voor de meeste bureau’s. Het draadloos laden gaat niet zo heel erg snel, maar dat is ook niet
erg als je toch achter je bureau zit. Aan de achterkant van de standaard zit een UBC-C ingang, waardoor je nog een ander apparaat kan laden. En ja, dat is ook een USB-C PD, maar met 30 W.

De InstantStation doet wat ie moet doen, hij voelt steady aan, maar hij valt niet op door zijn sprankelende design.

De InstantGo – zoveel power in gerecyclede powerbanks!

Dit is een 10000 MaH powerbank. Deze is leverbaar met een ingebouwd USB-C snoertje, of met een ingbouwde Lightning kabel voor je iPhone. Ik heb geprobeerd uit te zoeken hoe vaak je je telefoon hiermee precies kunt opladen, maar de experts buitelen over elkaar heen. Hoe leeg is je accu, wat is de battery health van je apparaat, etc, etc.
Voor het gemak moet je ervan uitgaan dat je je telefoon hier 4 keer mee kunt opladen. En dus wel 8 keer als hij maar half leeg is…

De powerbank is krachtig genoeg om ook een kleine laptop of iPad mee te kunnen opladen. Op de zijkant zit een klein knopje, als je daarop drukt zie je hoever de powerbank nog vol is. En is hij bijna leeg? Dan hang je hem even aan de Infinity-lader, en kun je weer vooruit.

Prijzen

De lader kost €49,95.
De draadloze lader kost €59,95.
En de powerbank kost ook €59,95.

Conclusie

Naast dat ik me voor dit stukje behoorlijk moest verdiepen in de wereld van laders, en ik dus veel geleerd heb, was ik positief verrast door de producten. Ze voelen luxe en werken heel prettig. Over smaak valt te twisten: ik vind de kleuren niet fantastisch, maar lelijk is ook een te groot woord. Ik werd ook positief verrast door de prijs. Natuurlijk kun je goedkopere laders en powerbanks vinden, maar zoals gezegd, soms is goedkoop duurkoop. Vooral met het mooie gerecyclede gedachtegoed

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.