professioneel e-mailadres

Met deze tip stopt Gmail je mail direct in een mapje

Al een aantal maanden raakte ik gefrustreerd door Gmail. Ik kreeg het namelijk maar niet voor elkaar om mijn binnenkomende mail direct in een mapje te krijgen. Maar afgelopen weekend is het me eindelijk gelukt, YES! Lees snel verder om erachter te komen hoe…

Als je een gebruiker bent van Gmail, ben je waarschijnlijk wel bekend met het fenomeen Labels. Om je mailbox overzichtelijker te maken kan je mailtjes labels geven, zodat in een oogopslag duidelijk is waarover een mail gaat. Ook kan je dan een mail verplaatsen naar het mapje dat hoort bij het label. Zo heb ik een label ‘Facebook’. Alle binnenkomende mailtjes die over Facebook gaan geef ik dat label of verplaats ik direct naar het mapje ‘Facebook’. Op die manier krijgen ze ook het label.

Gmail filters

Natuurlijk heeft Gmail ook een optie om dit soort kleine klusjes automatisch te doen, hiervoor gebruik je filters. Als je een mailtje selecteert waar je een label voor hebt, kan je er rechtsboven op ‘Meer‘ klikken. Er komt dan een menuutje tevoorschijn waar je op ‘Berichten zoals deze filteren‘ moet klikken. Hier kan je je filter specificeren.

Inbox overslaan

Als je dus net als ik wil dat bijvoorbeeld mailtjes over Facebook direct naar het mapje Facebook gaan en dus je inbox overslaan, moet je bij het maken van het filter de optie ‘Inbox overslaan (Archiveren)‘ aanvinken. En dan op ‘Filter maken‘ natuurlijk. Zo simpel is het.

MobileMobile

Ik voelde mezelf best dom toen ik erachter kwam dat ik al die tijd er gewoon overheen gelezen heb. Ik liet me gewoon een beetje afschrikken door dat ‘(archiveren)’ wat erachter staat. Maar hopelijk kan ik jou met deze tip wel helpen om je inbox ordelijker te maken!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten