'OK Google'
Source Google logo: Google

Maak jouw leven eenvoudiger met Sonos en Google Assistent

Heb jij Sonos-speakers in huis? Dan kun je gebruik maken van de Google Assistent! Hoe tof is dat, want zo kun je door middel van spraak jouw favoriete muziek laten afspelen, checken of je belangrijke afspraken hebt staan, naar het weerbericht luisteren, een video starten of de laatste verkeersinformatie opvragen. Zo wordt jouw leven een stuk eenvoudiger!

Regel het met je stem

De Google Assistent kan samenwerken met de Sonos One en de Sonos Beam. Zodra je de microfoon aanzet op de One of Beam en de speaker hebt aangezet, kun je de Assistent besturen met spraak. Zodra je tegen Sonos “Oké Google” zegt, komt het systeem tot leven. Na enkele bliepjes te hebben gehoord, kun je een commando geven. Je kunt bijvoorbeeld het volume harder zetten, jouw favoriete muzieklijst afspelen, naar het volgende liedje gaan etc. Zo kun je voortaan op afstand de muziek regelen, wel zo handig.

Uiteraard kan de Sonos meer dan alleen muziek afspelen. Door de geïntegreerde slimme speakers kun je meerdere commando’s aan het systeem geven. Zo kun je bijvoorbeeld een timer instellen, andere apparaten die je aan de Sonos hebt gekoppeld bedienen en notities bijwerken. Als je de trotse eigenaar van de Beam bent, dan kun je door een koppeling met een HDMI-ARC-kabel met je TV deze ook bedienen met je stem! Op een ‘lazy sunday’ extra fijn, toch?

En dat is nog steeds niet alles! Want de combi Sonos en Google Assistent is er om jouw leven makkelijker te maken en daarom zijn er allerlei handige snufjes die jou helpen. Gebruik bijvoorbeeld de omroepfunctie als je alle kinderen in en om het huis wilt verzamelen. Alle speakers in het netwerk spreken tegelijkertijd de boodschap uit, zodat iedereen weet dat het eten klaar staat.

Enkele aandachtspunten

Superhandig allemaal, maar er zijn enkele functionaliteiten die je als fervent Google Assistent gebruiker wellicht nog mist. Doordat Sonos niet wilde leunen op de techniek van bijvoorbeeld de Nest Hub of Google Home, maar zelf de digitale assistent in de speakers wilde bouwen, zijn er een paar opties die (nog) niet werken. Dit betekent onder andere dat ‘voice match’ niet werkt: de Sonos herkent geen aparte stemmen van meerdere gebruikers. Daarnaast is het voeren van telefoongesprekken via een Sonos-speaker niet mogelijk.

MobileMobile

De fabrikant geeft aan dat ze bezig zijn om het systeem nog uitgebreider te maken, maar kan niet vertellen wanneer dat allemaal beschikbaar is. Met de huidige versie is het overigens echt geen klagen! De koppeling heeft dus enkele aandachtspunten, maar de opties die een Google Assistent gebruiker over het algemeen het meest interessant vindt zijn gewoon te gebruiken. Daarnaast kun je de Sonos ook koppelen aan andere platformen, zoals Siri en Alexa. Je kunt de diverse spraakassistenten niet tegelijk op één speaker actief hebben, dan raken ze in de war. Wil je zowel Google Assistent als Alexa in huis kunnen bedienen, dan heb je daar ook twee apart ingestelde Sonos-speakers voor nodig.

Gebruikmaken van de Google Assistent

Wil jij de Google Assistent toevoegen aan je Sonos Beam of One? Volg dan onderstaande stappen:

  1. Open de Sonos-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga rechtsonder naar het tabblad Meer.
  3. Tik op Spraakservices.
  4. Tik op Google Assistent.
  5. Wacht tot het instellen is gelukt.

Klaar! Zo simpel is het. Je kunt nu de Google Assistent gebruiken voor je spraakopdrachten.

Per speaker kun je aangeven welke assistent je wilt gebruiken. Log daarvoor in op jouw Sonos-account, zodat je de juiste assistent kunt linken aan de gewenste speaker. Google helpt je met instellen en detecteert ook de speakers, waarna jij zelf toestemming moet geven om het te bedienen. Ook kun je aangeven in welke kamer de speaker staat en welke muziekdiensten je zou willen koppelen. Als je de stappen hebt uitgevoerd kun je met “Hé, Google” of “Oké, Google” de assistent activeren en kun je opdrachten geven. Laat het luie leven maar beginnen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.