Jaaa, dit vinden we leuk! Altijd al willen weten op welk (beroemd) kunstwerk jij lijkt? Maak een selfie en vind je (historische) dubbelganger met de Google Arts & Culture app! 

De Google Arts & Culture app is niet nieuw. Je kunt er al een paar jaar gebruik van maken. Met Google Arts & Culture ontdek je schilderijen en andere kunst, leer je over de geschiedenis en zie je welke collecties waar hangen. Hartstikke tof natuurlijk, maar de nieuwste update maakt het dat de app nu viraal gaat!

Hoe werkt het?

  1. Je maakt een selfie met de app.
  2. De app zoekt (op basis van gezichtsherkenning) in de database naar een match.
  3. En jawel, hier is je evenbeeld! Je ziet niet alleen het kunstwerk dat met jouw gezicht matcht, maar ook de naam en hoeveel % je een match bent.
  4. Bonustip: deel je resultaten op social media! Op Twitter vind je onder #googleartsandculture hilarische resultaten, kijk maar mee…

#googleartsandculture

Zelf aan de slag?

In Nederland moeten we helaas nog even wachten. De app is wel gewoon te downloaden (Android en iOS), maar de update is nog niet beschikbaar in ons kikkerlandje.

Zodra de update in Nederland beschikbaar zijn wij de eersten die ’t je laten weten! Inclusief videodemonstratie, promised. 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.