Als Whatsapp op je telefoon om een update vraagt, let dan even op met wat je doet. Er is namelijk iets gaande tussen Whatsapp en Facebook, wat grote gevolgen voor je kan hebben. Dit is hoe je zorgt dat Whatsapp niets communiceert naar Facebook. Want, is het nou zo hard nodig dat persoonsgegevens met Facebook worden gedeeld?

De enige reden dat Whatsapp en Facebook nu ineens gekoppeld worden, is om het voor adverteerders makkelijker te maken gericht te adverteren. Dat heeft Facebook zelf aangegeven, daar wordt verder niet geheimzinnig over gedaan. In een blog doet Facebook er echter wel over alsof ze een heilige zijn: “Als je gaat vliegen en je vliegmaatschappij wil je laten weten dat je vlucht vertraagd is, of als je bank merkt dat er fraude wordt gepleegd, dan kunnen ze je sneller bereiken”.

Whatsapp en Facebook

Wij zouden dat geen advertenties willen noemen, noch zouden we het waarderen als onze banken ons op die manier op de hoogte stellen. Wat is er mis met een belletje in zo’n belangrijk geval? Denk jij er ook zo over, dan wil je waarschijnlijk weten hoe je je Whatsapp kunt instellen zodat er niks met Facebook wordt gedeeld. Je doet dat als volgt:

De koppeling met Facebook gaat pas in als Whatsapp de update bij je wil installeren. Je moet daarvoor akkoord geven, maar tik voordat je schaapachtig OK zegt, even op de gebruikersvoorwaarden. Daar staat namelijk een vinkje aan bij dat delen met Facebook en zodra je dit weghaalt en OK gaat met de update, dan weet je dat je Whatsapp niets met het andere sociale netwerk zal delen.

Heb je wel al schaapachtig op OK gedrukt voordat je dat vinkje hebt weggehaald, dan is er geen man overboord. Je kunt het bij ‘Instellingen – Account – Deel mijn informatie’ dan uitschakelen. Doe dit wel binnen 30 dagen, want deze optie is maar 30 dagen van kracht. Het lijkt heel veel gedoe, maar het valt best mee. Zorg alleen wel dat je er niet weken overheen laat gaan voor het te regelen, want dan zou het zomaar eens te laat kunnen zijn.

één antwoord

  1. C

    Dochterlief heeft dit waarschijnlijk verkeerd aangepakt. Heeft telkens updates van whatsapp weggeklikt (‘nu niet’), maar ik denk dat de update stiekem toch heeft plaatsgevonden. Kan nergens het vakje “mijn accountinfo niet delen” vinden. Vandaag is het ‘te laat’, vrees ik. Of is er nog een optie ?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.