Lekker klapperen: Komt Motorola met een nieuwe clamshell telefoon?

Het was destijds een zeer slicke telefoon, de Motorola Razr. Hoewel het merk door Apple, Samsung, LG en consorten naar de achtergrond werd verdreven, lijkt Motorola zich op te maken voor een grootste comeback met een nieuwe clamshell telefoon. Op het YouTube-kanaal van het bedrijf werd namelijk een filmpje geplaatst waarin wordt verwezen naar die mooie dagen toen telefoons nog konden worden opengeklapt. De tijd dat je nog zeker wist dat je een telefoongesprek beantwoordde, in plaats van onzeker met je vinger op het groene telefoontje te schuiven, hopend dat je het goed doet.

Het filmpje maakt een highschool-indruk, want we horen tienerrockmuziek, terwijl we worden meegenomen door de gangen van een middelbare school. We zien alle stereotypen voorbij komen: de gestreste leraar, de stoere baseballhunk, de emo, de slungel die waarschijnlijk softdrugs verkoopt en het schattige meisje. De telefoon die wordt getoond, is niet heel duidelijk in beeld, want er wordt alleen wat op getikt en even later wordt er een selfie mee gemaakt.

Het is spannend waarmee Motorola gaat komen, want na zoveel jaren met de iPhone is de moderne wereld misschien wel klaar voor iets anders. Een succesvolle, sterke telefoon zou Motorola weer op de kaart kunnen zetten, maar of de clamshell niet te ouderwets is, dat moet nog blijken. Bovendien moet nog blijken of het überhaupt om zo’n klaptelefoon gaat, want met het strakke ontwerp van de huidige telefoons, zou dat best eens een flinke metamorphose kunnen zijn geweest voor de oude Razr.

Op 9 juni maakt Motorola meer bekend over waar dit filmpje (zie onderstaand) naartoe gaat, of om in de stijl van de reclame te blijven: TTYL (Talk To You Later). Is het een grapje met een knipoog naar vroeger of kunnen we straks echt weer klapperen met een smartphone? Het zal ons niets verbazen als het het laatste wordt, want van de Razr werden destijds tientallen miljoenen stuks verkocht.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.