twee vrouwen aan het koken

Laat jij water verbranden? Siemens komt met de slimme oven iQ700

Niet iedereen is een keukenprinses, maar dat hoeft ook niet. Siemens heeft namelijk een kokkin voor je gemaakt waardoor je lekker en gezond kunt eten, zonder dat je er zelf veel omkijken naar hebt. Ze heet iQ700 en het is een serie slimme ovens. Ovens die dankzij een camera kunnen zorgen dat bijvoorbeeld de aardappeltjes precies zo bruin zijn zoals jij wenst. 

Een slimme oven, veel mensen hebben geen idee wat ze zich erbij moeten voorstellen. Natuurlijk heeft het geen armpjes die voor jou de uien snijden, dat zal je met tranen in de ogen toch zelf moeten doen. Geen reden tot verdriet natuurlijk, want een slimme oven helpt je wel met een heleboel andere zaken. De iQ700-ovenreeks van Siemens maakt het mogelijk om het perfecte bruiningsniveau te bereiken voor broodjes of een ovenschotel. De oven kan je bovendien via een melding op de Home Connect-app op je smartphone een seintje geven van zijn status en de bruiningsstatus. 

Siemens iQ700

Daarnaast is er een spraakassistent ingebouwd, waardoor je ook tegen het apparaat kunt praten om hem opdrachten te geven. Dat kan via Amazon Alexa of de Google Assistant. Vind je dat een beetje te ver gaan, dan is er ook een touchscreen (een hoge resolutie kleurenscherm) om via een menu voorgeprogrammeerde gerechten te selecteren. Er is ook cookControl Pro, waarmee je voor elk gerecht de gewenste afwerking selecteert: snel, knapperig, sappig: de oven weet wat hij moet doen om dat te bewerkstelligen en schakelt automatisch uit als het gerecht klaar is.

Hoewel je ontzettend calorierijke gerechten uit de oven kunt toveren, helpen de slimme ovens van Siemens met fullSteam Plus om je maaltijden te stomen, waardoor ze gezonder zijn omdat er meer vitaminen worden behouden. Ook blijven ze zo hun kleur beter houden. Voor vleeseters is er een roastingSensor om de temperatuur in het vlees op drie locaties te meten, terwijl er voor thuisbakkers de optie is om het vochtgehalte in de gaten te houden.

MobileMobile

Dat scheelt weer een satéprikker, maar kost je voor het model met alles erop en eraan wel een schamele € 3.839,00. De iQ700 ovenreeks vanaf januari 2023 verkrijgbaar. 

Zou jij graag zo’n prinses naast je hebben staan? We horen graag waarom je er wel of juist niet voor zou gaan. Laat het ons weten in de reacties.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.