kinderstoel met airbag

Kinderautostoel met airbag – Cybex verbetert succesvolle eerste design!

Safety first! Zeker als je in de auto zit, en al helemaal als je je kleintje vervoert. Dat kan best een ingewikkelde aangelegenheid zijn, want er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden… Gelukkig denken ook fabrikanten van autozitjes steeds beter met je mee. Cybex introduceerde recentelijk nog een verbeterde kinderautostoel met airbag, zodat je kind tot wel 50% beter beschermd is tijdens een auto-ongeluk. Hoe dat zit? Daarover meer in onderstaand artikel.

De allereerste kinderautostoel met airbag

In 2021 introduceerde Cybex ‘s werelds eerste kinderautostoel met airbag. Een fantastisch product, zo vond het ADAC (Allgemeine Deutsche Automobil-Club, oftewel: het equivalent van de Wegenwacht). Het ADAC bekroonde het exemplaar met een score van 1,5, wat gelijk staat aan ‘zeer goed’. Reden voor Cybex om het product in de toekomst verder voort te zetten, met nog betere standaarden: de uitkomst daarvan is de Cybex Anoris T2 i-Size!

Cybex Anoris T2 i-Size – airbag voor het lichaam

“Airbags beschermen volwassenen al tientallen jaren in voertuigen. Ze zijn onmisbare veiligheidsvoorzieningen geworden, waardoor het vrijwel onmogelijk is om een auto te kopen zonder airbag,” benadrukt Martin Pos, oprichter van Cybex. “Voor ons was de volgende logische stap om een bijbehorende airbag voor het hele lichaam te ontwikkelen die maximale veiligheid biedt aan kinderen in de auto. Dit is met name belangrijk, omdat studies over kinderzitveiligheid aantonen dat ongeveer 80%¹ van de ouders hun kinderen voorwaarts gericht laat reizen, zelfs wanneer ze jonger zijn dan twee jaar, waardoor de veiligheid van hun kind met ongeveer 50% vermindert.”

  • ¹ Gebaseerd op gegevens van ongeveer 10.000 kinderen en autostoelgebruik door Child Seat Safety Ltd, Verenigd Koninkrijk, over de periode 2013-2023.
  • ² In vergelijking met een voorwaarts gerichte kinderautostoel bij een frontale botsing, volgens interne tests die voldoen aan de criteria van de ADAC frontale botsingstest 2023.

Cybex meent dat de airbagtechnologie in de Anoris T2 i-Size tot 50% meer veiligheid zorgt in het geval van een frontale botsing, in vergelijking met ‘standaard’ kinderautostoelen voorwaarts gericht met een 5-puntsgordelsysteem².

De airbag moet binnen milliseconden opblazen tot een C-vorm rond het impact schild, voor de beste bescherming voor het hoofd en de nek. In de praktijk zou dit resulteren in verdeling van de krachten over het hele lichaam, waardoor het kind stevig op zijn plaats moet blijven zitten. (we hebben het bij de TechGirl redactie uiteraard niet getest)

Meer groeiruimte, gaat langer mee

De nieuwe Anoris T2 i-Size biedt bescherming voor kinderen van 15 maanden tot 7 jaar wanneer ze voorwaarts gericht reizen. Het voordeel? Volgens Cybex heb je drie jaar langer plezier van deze kinderautostoel ten opzichte van de meeste conventionele kinderautostoelen en één jaar meer dan in het vorige model. Het model gaat net iets langer mee in de groei van je kind.

Qua ergonomisch ontwerp is er meer positief nieuws over deze kinderautostoel met airbag: het is uitgerust met een compact One-Click impact schild dat kleiner is dan zijn voorganger. Door een afstandhouder wordt het gewicht van het impact schild niet langer gedragen door het kind, wat resulteert in een hoger comfortniveau. Dit maakt niet het in- en uitstappen gemakkelijker, maar maakt het ook voor papa en mama makkelijker om het autozitje te gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

Tja… en dan de prijs. De Cybex Anoris T2 i-Size kost wel wat: voor €799,95 kies je een variant in het zwart, grijs, roze, beige of donkerblauw. De kinderstoel met airbag kun je nu direct bestellen via: CYBEX Anoris T2 i-Size | (cybex-online.com)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.