Als Techgirl die zowel van food als van fashion houdt, is een wit shirt een lastig item. Er is bijna niks mooiers en klassiekers dan een gladgestreken wit shirt (in welke vorm van ook), maar de kans op zichtbare vlekken is enorm. Zelf ben ik nogal onhandig met eten en laat geregeld dingen vallen, dus de kans dat ik een wit shirt aandoe is nogal klein. Maar, er is een oplossing! Via Kickstart is er een project dat LABFRESH heet gestart. Het Nederlands/Deense duo dat hierachter zit, heeft samen katoenen shirts gemaakt die zweet-, geur- en kreukbestendig zijn.

Er zijn meerdere shirts op de markt die bijvoorbeeld waterafstotend of stofwerend zijn, wat maakt dit dan zo anders? Het verschil is dat de shirts van LABFRESH geen coating hebben, maar dat de vezels in het shirt allemaal zijn behandeld voordat ze tot stof worden gemaakt. Er ligt dus geen laag over de stof heen, maar de gehele stof is behandeld waardoor het zowel van binnen als van buiten alle vloeistoffen en bacteriën blokt. Deze technologie is nieuw in de markt en uitvoerig getest, in zowel laboratoria als door de bedenkers zelf. Je zou dus een marathon kunnen rennen in zo’n shirt en ‘m dan de volgende dag weer aan kunnen doen naar werk. Het sporten wordt overigens niet aangeraden.

Voor dit Kickstart project zijn de shirts in wit en lichtblauw te koop en daarnaast hebben ze ook een aantal stropdassen gemaakt. Groot nadeel: de prijs.. Voor één wit overhemd betaal je €99,-, en als ze straks in de winkel liggen €119,-. De makers adverteren ermee dat ze shirts maken die een langere lifecycle hebben dan de shirts die nu in de winkel liggen en dat ze niet aan marketing doen, maar de shirts online direct aan de consument verkopen.

Het klinkt allemaal bijna too good to be true, maar als zo’n wit shirt lang meegaat en wel tegen een onhandige Techgirl kan… wie weet!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.