bril in hand

Is de wereld nu wel klaar voor Google Glass?

Google schijnt te werken aan een nieuwe Google Glass. Dat is natuurlijk erg spannend! Zo was de eerste Google Glass nou niet bepaald een succes. Hoe zat dat ook alweer en kan een nieuwe poging nu wel succesvol zijn?

Tien jaar geleden kwam Google ermee: een slimme bril met een ingebouwde camera. Je kon er notificaties en berichten op lezen, terwijl je ondertussen ook gewoon de echte wereld kon blijven zien. Augmented reality dus: een schil bovenop de echte wereld. Hartstikke tof natuurlijk, maar het was wel een vrij dure gadget. De kosten voor dit innovatieve hebbeding? 1.500 euro.

Google Glass

Er waren allemaal techies die er meteen opsprongen, maar wat zij niet realiseerden was dat mensen om hen heen iets minder gecharmeerd waren van de Google Glass. Niet zozeer vanwege de notificaties, maar vanwege de camera. Ze waren er niet erg gerust op dat ze zonder dat ze het wisten de hele tijd gefilmd werden. Mede hierdoor werd Google Glass niet het succes dat het zou moeten zijn.

Nu probeert Google het echter opnieuw, als we de geruchten mogen geloven. Waarom zou het nu wel een succes zijn? Ten eerste zou Google er natuurlijk voor kunnen kiezen om geen camera toe te voegen. Wel zo handig, maar wat als het wel gebeurt? Je kunt je dan ter aarde storten en uitschreeuwen: “hebben ze dan niets geleerd?!” Maar je kunt ook even bedenken in welke tijd we leven.

Slimme brillen

Natuurlijk vinden mensen het nog steeds niet tof om te worden gefilmd, maar het is inmiddels wel veel meer geaccepteerd in onze samenleving. Kijk naar het gemiddelde straatbeeld en je ziet mensen standaard op hun telefoon, waarmee ze ook kunnen filmen. Bovendien heeft Snapchat al een paar keer succesvol de Spectacles uitgebracht, waar een camera in is verwerkt. Facebook heeft de handen ineen geslagen met Ray-Ban om een nieuwe bril te ontwikkelen waarin ook een camera zit.

We zijn de afgelopen jaren ook veel meer filmpjes gaan kijken. Ook is het wel zo handig als je camera’s bij de hand hebt voor het maken van filmpjes. Het zou in de huidige tijd waarschijnlijk voor veel mensen als minder ‘not done’ worden gezien als tien jaar geleden. Tegelijkertijd zijn we ons echter wel meer bewust van onze privacy. Lopen met een potentiële nieuwe Google Glass geeft je daardoor wel meer kans op verhitte discussies met mensen die iets beter geïnformeerd zijn over privacy.

We zijn ontzettend nieuwsgierig naar wat een nieuwe Google Glass zoal in zijn mars heeft. Herhaalt de geschiedenis zich? Of is er inderdaad toch echt een nieuw tijdperk aangebroken?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.