Huawei Watch GT2e

Huawei Watch GT2e: welzijn, watchfaces en werk

We zijn zo blij: nadat we meerdere jaren een nogal bonkige Huawei Watch moesten testen, hebben we er nu eentje die in een aanzienlijk charmanter design komt. Nog steeds is het uurwerk vrij groot, maar Huawei Watch GT2e biedt daardoor wel een lekker groot scherm. Dit zijn TechGirl Jenny’s bevindingen van Huawei’s nieuwe smartwatch.

In een wereld waarin iedereen weer aan het hardlopen slaat omdat maanden thuiszitten met de nodige kilo’s komt, is het tof dat Huawei Watch GT2e een wat sportievere inslag heeft. Geen leren bandje, maar een mooi kunststof exemplaar. Voor deze review gebruikte ik een witte GT2e-watch. Je kunt de bandjes echter makkelijk verwisselen, waardoor er altijd een matchend bandje bij je outfit te vinden is.

Huawei Watch GT2e

Huawei Watch GT2e

Het is natuurlijk tof dat je je bandjes kunt verwisselen, maar wat ik heel erg kan waarderen aan de Huawei Watch is dat je het uiterlijk van het scherm ook goed kunt aanpassen. Er zijn gigantisch veel watchfaces om uit te kiezen en het AMOLED-scherm van 1,39 inch toont ze allemaal in prachtige kleuren. Je hebt ook veel mogelijkheden om veel te laten zien, dus hartslag én stappen, én tijd, maar ook als je wat minimalistischer bent ingesteld zit er vast iets voor je bij.

Het kost echter wel wat moeite om deze smartwatch met je smartphone te laten communiceren. Daar moet je wel echt even voor gaan zitten. Het is namelijk een aardig werkje, vooral als je geen Huawei-smartphone gebruikt. In dat geval moet je van alles downloaden om de Watch te laten werken. Je hebt bijvoorbeeld Huawei-services nodig, maar die moet je weer uit de Huawei-winkel halen, dus uiteindelijk ben je van alles aan het downloaden voor je eindelijk komt waar je moet zijn: bij de app waarin je contact maakt met je smartwatch. Dat vind ik wel wat vervelend, want dat betekent dat je meerdere Huawei-apps moet installeren voordat je überhaupt aan de slag kunt, zeker als je de verder zo ‘schone’ OnePlus gebruikt.

Huawei Watch GT2e

Sportmaatje 2.0

Toch bewijst de Huawei Watch GT2e wel de moeite waard te zijn. Hij is namelijk een geweldig hulpje wanneer het gaat om sporten. Je kunt er workouts van echt tientallen verschillende sporten mee vastleggen en dankzij zijn superlange batterijduur spendeert hij ook vooral tijd aan je pols in plaats van aan de oplader. Ja mensen, deze Watch gaat gerust twee weken mee (!) op één keer opladen. Niet met het scherm constant uit zonder dat je er iets mee registreert, nee, gewoon bij normaal gebruik. Geweldig.

Plus, je kunt er ook mee zwemmen: tot 50 meter blijft de Huawei Watch GT2e gewoon zijn werk doen. Het is echt een ideaal apparaat om mee te sporten, het motiveert, geeft belangrijke inzichten en ziet er ook erg stijlvol uit. En voor die verzameljunkies onder ons -ik ben er ook één van-: er zijn badges te verzamelen en die wil je natuurlijk allemaal. En je kunt tijdens dat sporten ook nog muziek luisteren: je kunt er honderden MP3’s op kwijt. Je oordopjes laat je gemakkelijk contacten met je horloge, waardoor je zonder telefoon kunt gaan rennen. Er is wel een groot minpunt: je kunt geen bekende apps van derden installeren, dus Strava en Spotify gaan hem niet worden.

Huawei Watch GT2e

Je bedient de smartwatch met het touchscreen en de twee knoppen aan de zijkant. Dat is erg intuïtief en het zal je dan ook niet al te veel moeite kosten om te begrijpen hoe het allemaal werkt. Wat ook fijn is, dat is dat je veel kunt regelen op het horloge zelf. Je hebt dus niet constant je smartphone nodig als je iets wil aanpassen. Het aanraakscherm is niet altijd heel snel. Mede omdat het scherm wat groot is lijkt het soms alsof het even duurt voor een volledige swipebeweging ook doorkomt, maar het is niet storend. Het is juist wel fijn, want vaak zijn smartwatches zo gevoelig dat je constant in menu’s verzeild raakt waar je helemaal niet wilt zijn. 

Eerste Hulp bij Stress

Je kunt ook appjes lezen op je smartwatch, maar het nadeel is dat je ze niet kunt beantwoorden. Dat voelt een beetje lullig, want ik ben niet alleen een nieuwsgierig aagje dat wil weten wat iemand heeft geschreven, ik wil daar ook meteen iets leuks/grappigs/doms op terugzeggen. Die spontaniteit gaat wel een beetje verloren met deze watch, en dat is zonde: het scherm is immers groot genoeg om wel een soort bericht op te kunnen tikken. Helaas, die bijdehante opmerkingen laten dus even wat langer op zich wachten.

Huawei Watch GT2e

Maar deze smartwatch is er misschien ook meer om rustig aan te doen. Want als je gestresst bent, dan is hij er voor je. Dit slimme horloge kan je voorzien van ademhalingsoefeningen om jezelf beter op orde te krijgen. Daarnaast motiveert hij je om beter om je slaap te denken. Hij heeft door wanneer je wakker bent, wanneer je slechts licht slaapt en omdat hij je hartslag weet, kan hij een goede beoordeling geven van je nachtrust. 

Huawei Watch GT2e: het eindoordeel

Voor een smartwatch valt de Huawei Watch GT2e op zich goed qua prijs, maar dan moet je hem wel volop gebruiken voor veel verschillende dingen. Doe je dat niet, dan kun je ook naar een goedkopere prijsklasse kijken. En ja, het moet toch (nogmaals) gezegd worden: het feit dat deze watch geen gebruik kan maken van enorm bekende apps als Spotify en Strava maakt hem wel iets minder aantrekkelijk voor sport- en muziekliefhebbers. Terwijl het juist zo’n fijn sportmaatje is.

En toegegeven: ik had in het jaar 2000 nog wel losse MP3’s op mijn pc staan, maar inmiddels gebruik ik daar toch echt al jaren Spotify voor. Dat je er dus megaveel MP3’s op kunt zetten is fijn, maar wel een beetje ouderwets. Veel mensen weten waarschijnlijk niet eens hoe ze op legale wijze aan MP3-bestanden kunnen komen. Dat is dus wel even iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van deze smartwatch, al is het verder echt een fantastisch apparaat.

Huawei Watch GT2e
Huawei Watch GT2e
Huawei Watch GT2e
Pluspunten
Minder positief
8.2

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.