Landkaart

Hotel HUAWEI| Review WATCH GT 2 PRO en FreeBuds Pro

De aangescherpte maatregelen rondom COVID-19 gooiden behoorlijk wat roet in het eten voor het pers-event van HUAWEI. TechGirl was uitgenodigd voor ‘Hotel HUAWEI’. Een tour door een hotel in Amsterdam waarbij in iedere kamer een ander nieuw product van HUAWEI zou worden gepresenteerd. Keurig volgens de 1,5 meter richtlijnen, maar na de aangescherpte maatregelen besloot HUAWEI het event te cancelen. Het alternatief…? Dat was GE-WEL-DIG!

Hotel HUAWEI – een koffer vol voor een muzikale reis!

HUAWEI stuurde ons een bomvolle koffer voor een muzikale reis! ‘GA OP REIS MET DE SONIC ESCAPES VAN DE NIEUW EHUAWEI FREEBUDS PRO’ stond er groot in de bijgeleverde brief!

Wat ze beloven? Dat de nieuwe intelligente, immersieve audio ervaring van HUAWEI je mentaal een break geeft zonder dat je fysiek op vakantie gaat.

Review FreeBuds Pro

Waarom zitten er nou allemaal andere producten in de koffer zoals Marokkaanse thee, Jamaicaanse koffiebonen en Mexicaanse scrub? Deze producten dragen bij aan de ‘sonic-escapes‘. Met de FreeBuds Pro introduceert HUAWEI de eerste slimme dynamische noise cancelling technologie. Volgens het merk dé manier om de drie gedetailleerde soundscapes te beluisteren. Van een spannend avontuur in de jungle tot een reis naar de ocean, bied Sonic Escapes reizen naar Marrakech, Jamaica en Mexico. De nieuwe dynamische noise cancelling technologie werkt namelijk perfect samen met deze soundscapes om de wereld buiten te sluiten en je het gevoel te geven even helemaal weg te zijn. En eerlijk is eerlijk, met de FreeBuds Pro in je oren waan je je inderdaad op een andere plek als je klikt op de landen op sonic-escapes.nl.

Ideale oordoppen?

Het verbinden met de FreeBuds Pro gaat via de HUAWEI AI Life app. Via de app kun je detecteren of de pasvorm van de oordopjes goed genoeg is. Sluiten de dopjes onvoldoende aan? Dan moet je een groter of juist kleiner opzetstukje proberen.

HUAWEI FreeBuds Pro
HUAWEI FreeBuds Pro

De oortjes zelf zitten lekker. Ze zijn aan de grote kant voor een vrouwen-oor maar blijven wel goed zitten. De FreeBuds zijn beschikbaar in drie verschillende kleuren: wit, zwart en zilver. De case is snel opgeladen en beschermt de oordoppen goed. De batterij gaat lang mee. Inclusief de oplaadcase heb ik ruim 20 uur kunnen genieten van muziek en bellen in combinatie met noise cancelling. In de AI Life app kun je precies zien hoeveel procent batterij de FreeBuds en de oplaadcase nog hebben en ook de noise cancelling regelen.

Hoe werkt de noise cancelling?

De Hybrid Active Noise Cancelling technologie detecteert het buiten-oor en in-ear restgeluid en genereert vervolgens nauwkeurige geluidssignalen. De ruisonderdrukking gaat tot 40 dB1. Deze intelligente manier van het herkennen van omgevingsgeluid zorgt voor een prettige geluidservaring.

Er zijn verschillende ‘modes’, de General mode vermindert de omgevingsgeluiden sterk, de Ultra mode verhoogt de ruisonderdrukking en de Cozy mode zorgt voor extra focus door omgevingsgeluiden in werkruimtes te verminderen.

Door de noise cancelling aan te zetten maar de muziek uit te laten, kon ik mij al helemaal afsluiten van de wereld om me heen. Het gedempte geluid kwam er amper doorheen waardoor ik mij goed kon concentreren. Een collega voor je neus die je iets wil vragen? Door de knop lang in te drukken hef je de noise cancelling weer op zonder dat je de oordopjes uit je oor hoeft te halen.

Het geluid en de bediening

Het geluid van de FreeBuds Pro is écht heel erg goed. Muziek klinkt goed, heldere klanken en een diepe bass. Met de dynamische noise cancelling kun je optimaal genieten van de muziek.

Ook het bellen met de oordoppen gaat goed. Zelfs met flinke buitenwind ben je goed verstaanbaar voor de persoon aan de andere kant van de lijn.

Door één keer te knijpen zet je een nummer op pauze of beëindig je een telefoongesprek. Volume omhoog of omlaag? Swipe omhoog of omlaag op de FreeBud. De ‘awareness mode’ aan- of uitzetten? Houd de knop lang ingedrukt. Naar het volgende nummer of juist een nummer terug? Knijp twee keer of juist drie keer. De bediening van de FreeBuds werkt erg prettig.

Een aanrader, de FreeBuds?

Absoluut! De oordoppen werken goed, het in-ear gedeelte en de noise cancelling werken goed. De bediening aan de zijkant van de FreeBuds werkt prettig en snel. De kleuren zijn leuk, de doppen zitten goed en de batterijduur is een enorm pluspunt.

De Watch GT 2 Pro ontdekken

In de prachtige koffer van HUAWEI Hotel zat ook de Watch GT 2 Pro. Een mooi sportief horloge met een duidelijk scherm. Niet te groot en geleverd met een bandje met veel gaatjes zodat het horloge, ongeacht hoe groot de pols van de gebruiker is, goed aansluit om de hartslag te meten.

Mooie functionaliteiten

De beste functionaliteiten van de Watch GT 2 Pro zijn toch wel de uitgebreide gegevens die het horloge opslaat. Denk aan je hartslag, je slaap, de gesproken aansturingen die het horloge biedt en de uitgebreide trainingsmogelijkheden.

Je koppelt het horloge aan de HUAWEI Gezondheid app. Een account aanmaken is niet noodzakelijk, het horloge geeft alle data en informatie door via een bluetooth verbinding. Een zaklamp, stopwatch, timer en stressmeter zijn standaardfunctionaliteiten.

Het design

De wijzerplaat van het horloge is aan te passen via de app. De keuze is enorm. Sommige wijzerplaten zijn vastgezet, bij anderen kun je zelfs de volgorde of getoonde informatie wijzigen.

Gebruik je het horloge als ‘horloge’ en minder als sporthorloge, dan is dit een prima aankoop. Het horloge is niet zwaar, ziet er mooi uit, is makkelijk aanpasbaar naar smaak en de batterij gaat volledig opgeladen ruim 5 dagen mee met intensief gebruik.

Zit je te lang stil op je stoel, dan wijst de de Watch GT 2 Pro je er vriendelijk op dat het tijd wordt om te bewegen. Word je gebeld, dan zie je dat in beeld en kun je prima een ‘hands-free’ telefoongesprek voeren via je horloge.

Gebruiken voor trainingsdoeleinden

De watch gebruiken voor trainingsdoeleinden? Ook dan is dit een goede koop. Het slimme horloge heeft ruim 100+ workout modes en ondersteunt nauwkeurige datatracking. Er zitten zelfs hele cursussen ingebouwd, zoals hardloopcursussen met volledige stembegeleiding zodat jij aan je conditie kunt werken.

Benieuwd naar jouw uithoudingvermogen? De VO2max toont jouw conditie en uithoudingsvermogen tijdens trainingen. Zo fanatiek aan het rennen dat je de weg een beetje kwijt bent? De GPS-tracker is erg nauwkeurig en legt jouw route optimaal vast. Wil je liever niet dat de app jouw locatie gaat tracken? Dan kun je de GPS-tracker uitschakelen en tóch je trainingen voortzetten.

De hartslagmeter, slaap en stress

Een erg nauwkeurige hartslagmeter werkt fijn om jouw conditie te optimaliseren. De achterkant van het horloge heeft led’s die registreren en een intelligent AI-algoritme dat meet en ondertussen zo min mogelijk stroom verbruikt. De slimme meters kunnen zelfs het zuurstofniveau in je bloed detecteren.

Slaap je met het horloge om dan krijg je een mooi overzicht van jouw slaapritme. Lichte slaap, diepe slaap, remslaap en hoe lang je in totaal hebt geslapen. Ook hoeveel stress je ervaart kan het horloge vaststellen. Althans, volgens jouw lichaamsfuncties dan. Ervaar je stress, dan kun je ademhalingsoefeningen doen die ook zijn voorgeprogrammeerd in het horloge.

Een aanrader die Watch GT 2 Pro?

Ook al heb je geen HUAWEI telefoon, nog steeds kun je gebruikmaken van het horloge. Het is een design horloge met weinig knoppen, licht en met een lange batterijduur. Jouw prestaties legt het horloge nauwkeurig vast en de watch geeft gevraagd (en ongevraagd) feedback en commentaar (kun je uitschakelen). Het lijkt eigenlijk wel een kleine Personal Trainer om je pols die je inzicht geeft in jouw dagelijkse doen en laten en je algemene gezondheid.

De Watch GT 2 Pro stimuleerde mij om vaker achter mijn computer vandaan te komen, actiever te zijn buiten (je kunt namelijk badges halen 🙂 ) en gaf mij meer inzicht in mijn vitaliteit.

De prijs is netjes, de gebruiksvriendelijkheid goed, een mooie smartwatch die zeker het overwegen waard is.

Landkaart
Review FreeBuds Pro 2 en Watch GT 2 Pro
Pluspunten
FreeBuds Pro | perfecte noise cancelling
FreeBuds Pro | goede geluidskwaliteit
FreeBuds Pro | goed verstaanbaar op de fiets en in de auto
Watch GT 2 Pro | prettig scherm, niet te groot
Watch GT 2 Pro | goede hartslagmeter, erg nauwkeurig
Watch GT 2 Pro | data en informatie is goed en veel
Minder positief
FreeBuds Pro | geen HUAWEI telefoon? Dan heb je de AI Life app nodig
Watch GT 2 Pro | de app op je telefoon heb je er eigenlijk echt wel bij nodig
9
9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.