Hoe kies je een tablet?
Hoe kies je een tablet? In dit artikel lees je enkele tips!

Hoe kies je een tablet?

Zeker een op de acht Nederlanders beschikt over een tablet binnen zijn/haar huishouden. Hoor jij nog niet bij die groep, omdat je bij God niet zou weten hoe je zo’n ding uitzoekt? Wanhoop dan niet langer.. ik geef je hier een aantal tips bij de keuze van een nieuw tablet!

Budget

Eerlijk is eerlijk; het geld voor een tablet schud je niet een, twee, drie uit een mouw. Belangrijk is daarom dat je van een goede prijs/kwaliteit verzekerd bent. Het is niet erg om wat minder uit te geven, maar dat zou wel kunnen betekenen dat het tablet niet zoveel opties heeft als een duurdere variant. Of dat het niet zo lang mee gaat.

Je koopt al een tablet vanaf honderd euro, maar ze zijn er ook voor meer dan achthonderd euro. Let op: duurder is niet meteen een garantie voor meer kwaliteit! Lees daarom eerst wat anderen over het tablet zeggen. Zeggen meerdere mensen hetzelfde over een bepaald tablet? Dan kun je wel stellen dat je een objectief beeld van het device hebt.

Doeleinde

Okay, je hebt bepaald hoeveel geld je wilt uitgeven. Maar waar wil je het tablet eigenlijk voor gebruiken? Wil je voornamelijk lezen, surfen, gamen of heb je er nog een andere bestemming voor? Pas hier je zoektocht op aan, het kan je namelijk veel geld schelen. Misschien kom je wel tot de conclusie dat je liever een e-reader koopt, omdat je toch alleen maar online boeken wilt lezen.

  • Wil je voornamelijk nieuws en e-mails lezen op je tablet? Dan kun je het gemakkelijk af met een kleiner tablet. Een device van ongeveer zeven inches is hier prima voor te gebruiken.
  • Wil je meer tv kijken of gaat het je echt om de visuele weergave? Kies dan voor een tablet ter grootte van acht inches of groter. Je wilt het wel goed kunnen zien namelijk. De iPad 4 is een echte topper op dat gebied, maar hij kost dan ook 499 euro of meer.

Opslagcapaciteit

Kijk van te voren ook even wat de opslagcapaciteit van het tablet is. Je wilt er naderhand echt niet achter komen dat het tablet minder ruimte heeft voor Apps dan je dacht. Of dat je tablet al moeite heeft met de opslag van twee foto’s.De regel is eigenlijk wel: hoe meer opslagcapaciteit, des te duurder het tablet. Dat is minder leuk, ik weet het. Bedenk hoeveel gebruik je ervan wilt maken en check of er tablets zijn die dan nog binnen je budget passen. Of koop een tablet met uitbreidbaar storage! (met een micro sd bijvoorbeeld)

Connectiviteit

Wifi, bluetooth, usb? Misschien ook nog wel 3G? Je had er misschien niet meteen over nagedacht, maar ook de connectiviteit is erg belangrijk bij de keuze van jouw nieuwe tablet. Wil je alleen gebruik maken van gratis internet, dan kun je gemakkelijk voor een wifi exemplaar kiezen. Maar wil je flexibel kunnen werken, dan kies je eerder voor een 3G tablet met abonnement. Ook hiervoor geldt: er is geen gouden regel. Kijk naar jouw eigen wensen en stem daar je keuze op af.

Overig

En zo zijn er nog tal van dingen waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een tablet. Kom je er met bovenstaand lijstje nog niet uit? Kijk dan nog eens naar onderstaande punten. Speel eens met verschillende tablets bij de Mediamarkt. Of raadpleeg een elektronicazaak in de buurt!

MobileMobile

Wat je eventueel ook nog in je beslissing kan meenemen:

  • Besturingssysteem waarop het tablet draait (Android is wat moeilijker voor echte dummies)
  • Beschikbare Apps (Android en iOS hebben de grootste App Stores)
  • Design (wat is je eigen smaak)
  • Resolutie van het scherm
  • Aanwezigheid van camera(‘s)

Heb je over bovenstaande opties een beslissing genomen? Selecteer dan jouw wensen bij bijvoorbeeld Beslist.nl of Kieskeurig.nl. Binnen enkele tellen zie je welke tablets geschikt zijn voor jou!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.