Het verschil tussen de Huawei P40 Pro en Oppo Find X2 Pro

Stel: je mag een nieuw telefoonabonnement afsluiten en daarbij hoort ook het uitzoeken van een nieuwe smartphone. Maar er zijn zoveel telefoons om uit te kiezen, je hebt geen idee welke. Mocht je nou twijfelen tussen deze twee high-end smartphones, let dan goed op: wij hebben het verschil tussen de Huawei P40 Pro en Oppo Find X2 Pro hier op een rijtje gezet. Scheelt jou flink wat tijd om zelf uit te zoeken!

Design

De toestellen verschillen qua grootte weinig van elkaar. De Oppo Find X2 Pro is met 6,7 inches de grootste van de twee; de Huawei P40 Pro meet 6,58 inches. Wat direct opvalt, zijn de camera’s achterop de telefoons, waarbij die van de P40 Pro niet alleen lang is, maar ook een stuk breder dan die van de Find X2 Pro. Vervelend van voornamelijk de Oppo telefoon, is dat het toestel niet lekker op zijn ‘rug’ ligt; ook met hoesje steekt de camera zo ver uit, dat het wat wiebelt op een tafel.

Trouwens, hier is goed over nagedacht: de Huawei telefoon heeft de fysieke knoppen aan de rechterzijde van het scherm gepositioneerd. De Oppo heeft dat aan beide kanten, wat het net wat minder handig maakt om dit toestel met één hand te bedienen.

De aan ons geleverde review samples hebben allebei een shiny uiterlijk, maar zijn ook in andere kleuren verkrijgbaar. Daarbij biedt Huawei de meeste opties; de P40 Pro is er niet alleen in glanzend zwart, wit en blauw, maar is ook verkrijgbaar in het mat zilver en goud. Bij Oppo kun je kiezen uit twee kleuren/materialen: glanzend keramiek of een oranje nep lederen variant.

Gebruiksgemak

We hebben al even de fysieke knoppen benoemd, die bij Huawei net wat praktischer zijn geplaatst dan bij de Oppo Find X2 Pro. Beide toestellen kun je unlocken met één vinger op het scherm: de vingerafdrukscanner is ín het scherm geplaatst, in het touchscreen dus. Wanneer je je vinger erop legt, zie je het scherm op een specifieke manier oplichten. Mooi vinden we dat.

De Huawei P40 Pro en Oppo Find X2 Pro werken snel en lijken niet aan elkaar onder te doen. Toch vind je onder de motorkap wel enige verschillen, waarbij de Find X2 Pro net wat krachtiger is: hij heeft een Snapdragon 865 processor binnenboord, met 12 GB werkgeheugen en 512 GB opslagruimte. De P40 Pro heeft een Kieran 990 chipset, 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslagruimte. Toch merken we niet veel verschil in het eerste gebruik.

Wat wél echt opvalt is het verschil in besturingssysteem. Android ken je, maar ben je geen vaste gebruiker van Huawei, dan ben je nog niet bekend met het schilletje dat de fabrikant altijd over Android heen gooit. Sterker nog: Huawei mag geen diensten en services meer leveren uit de Google Play Store en heeft zodoende nog meer uit eigen brouwsel moeten toevoegen dan ons lief is. Je kunt dus geen Android apps downloaden, maar alleen de apps die in de Huawei App Store staan. Ja, TikTok staat daarin. Maar meer gangbare apps als WhatsApp, Facebook en Instagram vind je er niet terug. Dat is een groot gemis.

Verder lezen?

Wil je meer lezen over de camera’s, geluidskwaliteit, batterij en prijs van beide telefoons? Je leest het in Fotografiekwaliteit van de Huawei P40 Pro‘.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.