philips 55 inch tv

Help, mijn Philips 55 inch TV past niet op mijn TV-meubel!

Televisie kijken moet comfortabel zijn. Hoe groter het beeld, hoe meer je in de film zit. Ik besloot daarom de Philips 55PUS7600/12 te testen; een 55 inch televisie. Ik dacht dat de grootte uiteindelijk wel mee zou vallen, maar dat bleek toch net iets anders te zijn dan verwacht.

The arrival

Het was een druilerige middag toen de gigantische doos werd bezorgd. De doos, waar ik makkelijk een kattenpaleis van zou kunnen maken, vulde bijna mijn hele gang. Ik dacht bij mezelf: hoe ga ik dit ooit in mijn woonkamer krijgen? Gelukkig zou mijn vriend een dag later komen en hielp hij me gretig met het uitpakken van de doos. Terwijl ik de doos eerst al voor mijn bescheiden tv en tv-meubel had neergezet, vermoedde ik al dat het nooit zou passen op mijn tv-meubel. Mijn vriend was er echter van overtuigd dat het net zou moeten gaan… Ik kreeg gelijk met mijn ruimtelijke inzicht. Help, wat nu? De tv is te groot voor mijn tv-meubel! Snel naar de Ikea een grotere halen of een andere oplossing bedenken?  Gelukkig heb ik hier zo’n nutteloos houten bankje van de Ikea staan waar niemand op gaat zitten. Deze zetten we vakkundig als twee ingenieurs op de al staande tv-meubel, en voilà, ruimte voor een grotere tv.

Mooi groot is niet lelijk

Volgens de officiële berekeningen is de tv te groot voor de afstand tussen mijn bank en tv, maar ik vind dat lariekoek. Ik wil groots kunnen genieten van mijn beeld. Ik wil de film in kunnen duiken! Ik bedoel, als we dan toch van een ontzettend scherpe Johnny Depp kunnen genieten, waarom dan niet op een 55 inch scherm? Ook de games die ik speel komen beter tot hun recht op een groter scherm. De keuze voor een scherm van dit formaat was dan ook zo slecht nog niet. Ook mijn dochter was erg blij om haar kinder tv-series op groter scherm te kunnen zien. Hoewel het scherm gigantisch is, heeft de tv een verfijnde uitstraling. De rand om de tv is vrij smal en de poten van de tv zijn elegant in zilver uitgevoerd, bijna als sculptuurwerken. Doordat de tv op hoge poten, staat is er nog ruimte om eventuele apparatuur er direct onder te plaatsen.

Aansluiten maar

Goed, de tv staat. Tijd om alles aan te sluiten en de bekabeling goed weg te werken. En ja, dat zijn flink wat kabels, want alles wat we hebben kan met een Afstandsbediening met vele functionaliteiten

Tijd om de gigantische afstandsbediening even van wat dichterbij te bekijken. Aan beide zijden zitten flink wat knoppen; ik voel me in het begin net OzzyOsbourne die om Sharon roept, omdat hij niet precies weet hoe hij moet omgaan met zo’n gigantisch bestuursapparaat. Gelukkig heb ik geen Sharon Osbourne< nodig om uit te vogelen hoe de afstandsbediening werkt. Aan de ene zijde vind je in het midden een klepje - wat bijna niet open gaat zonder je nagels te breken - om de batterijen in te doen. Aan weerszijde van het klepje zit een toetsenbord waardoor je gemakkelijk zoekopdrachten in bijvoorbeeld Google kan typen. De andere kant van de afstandsbediening zit vol met cijfers, een video besturing, touchpad om door het menu heen te scrollen en dan nog een knop die meteen mijn aandacht heeft. De afstandsbediening heeft een specifieke knop voor Netflix! Yep, de letters van deze knop zijn al bijna aan het vervagen door het veelvuldige gebruik hiervan. Wat ben ik blij met deze knop en functie op de tv! Hierdoor kan mijn dochter gewoon heel makkelijk ook haar favoriete Netflix serie (Oggy en de kakkerlakken) aanzetten. De touchpad die er op zit werkt helaas minder fijn. Ik ben dan ook maar wat blij dat ik ook gewoon de knoppen kan indrukken voor een wat accuratere bediening. Wat nog een nadeel is van de afstandsbediening is dat deze batterijen vreet alsof je mij loslaat op een onbeperkt buffet na een dag niet eten. Gelukkig heb ik hier een arsenaal aan batterijen liggen - al moet ik inmiddels wel een aantal nieuwe gaan halen. Met zo'n verbruik zou het klant- en milieuvriendelijker zijn om een afstandsbediening te ontwikkelen die op een oplaadbare accu zou werken. Maar dit is nog niet het grootste nadeel. Zodra de afstandsbediening niet helemaal juist werkt, lijkt de tv ook gevoeliger voor crashes. Het is inmiddels regelmatig voorgekomen dat de tv crashte en zichzelf resette omdat de afstandsbediening leeg was. Wanneer je er dan nieuwe batterijen in doet is de functionaliteit van de tv weer helemaal terug en kun je makkelijk switchen tussen verschillende kanalen op de tv.

Ideale apps voor op een Android TV

Zoals hierboven gezegd kun je ook via de tv Uitzending Gemist bekijken. Onlangs wilde ik een documentaire op Nederland 3 terugkijken. Helaas was mijn netwerkverbinding net verbroken door een error en moest ik deze opnieuw instellen. Hierna kon ik storingsvrij genieten van de documentaire en stonden er al snel andere documentaires voor me klaar om te bekijken. Naast Uitzending Gemist zijn er wat radiozenders die ook een app hebben voor een Android tv. Toch hoop ik dat er snel nog meer apps beschikbaar komen voor de Android tv. De keuze is nu een beetje beperkt; de fijnste apps zijn YouTube en Netflix. Naast wat apps heb je ook de mogelijkheid om wat games te spelen via Google Play store. Ook hierin is het aanbod nog niet echt groot. Aan de andere kant, wat heb je nog meer nodig naast Netflix en uiteraard wat consoles om games mee te spelen?

Kleurrijke muur en 4K beeld

Eén van de redenen waarom ik echt een Philips Ambilight 4K tv wilde testen, is de sfeer van Ambilight. Ook wilde ik graag 4K ervaren. Mijn huisje is een walhalla voor kleurliefhebbers, dus eigenlijk is een tv die kleuren op mijn muur laat verschijnen een must. Maar hoeveel effect heeft zo’n kleurenparade op je muur nu echt bij het kijken van je favoriete film? Ik gooi alle lampen uit in huis. De grootte van mijn tv heeft namelijk nog een voordeel: er straalt voldoende licht vanaf om mezelf in Las Vegas te wanen. Ik besluit om via Netflix de serie Fargo te bekijken. Het lichtspel achter op mijn muur kan ik instellen van rustig tot aan meeslepend in verschillende stappen. Je kunt het overigens ook gewoon uitzetten. Ik merk dat het tv kijken ontzettend ontspannend werkt en zo nu en dan val ik dan ook heerlijk in slaap tijdens het kijken. Ook gamen doe ik graag. Tijdens het reviewen van een game ervaar ik alles erg intens. Mijn beeld is heerlijk groot en alles loopt ook lekker vloeiend.

Helaas heb ik geen 4K beeld op mijn Netflix account en games. Uiteraard kan je via YouTube een 4K demo bekijken, en is een 4K Netflix abonnement ook mogelijk. Tijd om de proef op de som te nemen met de 4K versie van één van mijn favoriete Sci-Fi films: The Fifth Element. Deze heb ik op een externe harde schijf gezet omdat ik nog geen 4K Blu-ray dvd heb. Chips klaar, drinken gereed, dekentje over mijn beentjes en klaar om op play te drukken alleen krijg ik opeens de melding dat de file niet wordt ondersteund. 🙁 >Dit is onwaarschijnlijk omdat alle kleinere filetypes met het grootste gemak afgespeeld worden, dus mijn vermoeden is dat het bestand te zwaar is voor de tv om af te spelen. Hiervoor moet je dus echt gebruik maken van een Ultra HD 4K BluRay speler en Ultra HD BluRay disks. Helaas zijn deze nog niet hier beschikbaar dus we moeten even geduld hebben. De tv heeft ook een 3D beeld functie en je krijgt dan ook 2 active 3D-brillen erbij geleverd. Deze zitten vrij comfortabel en beter dan verwacht. Ik vind 3D beeld eerder vervelend dan dat ik het echt een mooie toevoeging vind. Maar goed, mocht je nu dus helemaal fan zijn van 3D beeld, dan is dit ook helemaal mogelijk met deze Philips tv. Ook hierin merk je dat het beeld gewoon lekker vloeiend loopt, en dat dan in 3D.

Streamen via het netwerk
Ik heb best veel content op mijn PC staan en dus stream ik geregeld via mijn netwerk naar mijn televisie. Hiervoor gebruik ik voornamelijk Serviio, omdat dit een fijne netwerk app is en een goed overzicht geeft over content op mijn PC. Ik kan hiermee heel makkelijk mappen delen en indelen op mijn PC. Uiteraard wilde ik deze service ook op mijn review exemplaar tv gebruiken; helaas verliep dit niet zo vlekkeloos. Ik kreeg het maar niet voor elkaar om via Serviio mijn mappen te vinden op de PC. Al een aantal keren had ik de tv toegevoegd in Serviio op mijn PC, maar toch wilde de tv mijn PC niet vinden in mijn netwerk. Enkele vrienden van mij zijn programmeurs, dus die konden me vast en zeker helpen. Demonstratief wilde ik ze tonen dat Serviio niet werkte en ik dus geen mappen in mijn netwerk kon bekijken, tot ik ineens ik wel alle mappen één voor één zag verschijnen. Verdorie, dit gebeurt dus gewoon altijd! Inmiddels werkt Serviio prima voor mij en persoonlijk vind ik dit fijner dan via de tv zelf in mijn netwerk te zoeken.

Conclusie

Het beeld van de Phillips 55 inch tv is prachtig, daar kan ik echt niets over zeggen. In het begin heb ik een aantal keren flink last gehad van errors en traag reageren. Er zijn momenten geweest dat ik bijna huilde en baalde dat het niet helemaal werkte zoals ik het wilde. Tot ik erachter kwam dat voornamelijk de afstandsbediening hierin een boosdoener was. Met een heel arsenaal aan batterijen op de reservebank ben ik tevreden met de tv. De tv zet zichzelf uit zodra er geen medium wordt gebruikt zoals een gameconsole of Netflix. Mijn vriend heeft wat minder geluk met de tv; bij hem geeft hij regelmatig problemen als hij ermee probeert te werken, maar dit kan ook komen omdat hij wat ongeduldiger is. De tv is niet super snel, maar zeker stukken sneller dan vele andere Android TV’s die ik heb gezien. Ik ga de tv zeker missen, want het is heerlijk om gewoon op een knop te hoeven drukken en meteen Netflix te kunnen opstarten. Het geluid van de tv viel me ook niet echt tegen, al krijg je met een home cinema set uiteraard altijd een nog grootsere ervaring. De Ambilight functie en het groeiende aantal apps zorgen ervoor dat de TV geen miskoop is. De prijs is wel even slikken.

+ Vloeiend 4K beeld.
+ Rustgevende Ambilight.
+ Voldoende aansluitmogelijkheden.

– Batterijen (2 AA) gaan enorm< snel leeg met de afstandsbediening. - Touchpad afstandsbediening werkt niet optimaal. - TV kan zich gaan resetten en traag reageren wanneer de afstandsbediening leeg raakt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
ces 2015 | the party
G1 Gaming recruitment series

Cookies op TechGirl.nl

Wij maken gebruik van cookies op TechGirl.nl. Je kunt ze direct toestaan door op 'Accepteren' te klikken. Liever handmatig aangeven wat je wel en niet wilt toestaan? Kies dan voor 'Verander cookie settings'.

Privacy beleid | Sluiten