Het gebeurt vaker: Primark schijnt ook heel goedkoop te starten, om vervolgens steeds iets hoger te gaan zitten qua prijs. Netflix doet dat nu ook, want het is waar: Netflix wordt duurder. Het abonnement dat normaliter 9,99 euro kostte, gaat naar 10,99 euro. Het 4K-abonnement waarbij je vier streams tegelijk kunt kijken, gaat maar liefst twee euro per maand omhoog naar 13,99 euro. Heb je Netflix basis, dan heb je geluk: je blijft dan 7,99 euro betalen voor je SD-kwaliteit flix.

Of je nou graag Netflix & Chillt of liever in je eentje op de bank met een dekentje en je vijf katten om je heen zit te janken bij een zielige film op Netflix: de kans is groot dat je van de dienst gebruikmaakt. Het is bizar hoe snel de dienst Nederland heeft overgenomen. Ik gaf vorige week al aan dat ik mede door het bestaan van Netflix mijn televisie-abonnement heb opgezegd, en hoewel ik MTV enorm mis, vermaak ik me nog wel even met die andere guilty pleasure, Pretty Little Liars.

Nu moeten we daar meer voor gaan betalen, want de prijzen van Netflix gaan omhoog. Een of twee euro klinkt als een klein bedrag, maar dit betaal je natuurlijk maandelijks. Aan de andere kant zal er in het geval van het duurdere abonnement, waarschijnlijk minder impact zijn: immers zijn dat vaak accounts die worden gedeeld onder verschillende mensen, dus deel je die kosten in veel gevallen al en dan is het prijsverschil dat per persoon wordt betaald helemaal niet zo extreem.

Het is op zich goed dat Netflix duurder wordt: als het tenminste de inkomsten gebruikt om mooie Netflix Originals te maken. Ik heb al enorm genoten van The Fundamentals of Caring, 13 Reasons Why en natuurlijk Orange is the New Black. Als Netflix een eurootje of twee extra wil per maand, dan vind ik dat prima, zolang ik dat blijf terugzien in het aanbod.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.