Slapende vrouw

Headspace: Guide to Sleep is inderdaad slaapverwekkend

Sommige mensen zweren bij Headspace. TechGirl Jenny heeft het ook een tijdje gebruikt, maar bij haar werkt het averechts. In plaats van dat haar lijf en haar brein zich bewuster van elkaar worden, sluiten ze allebei af. Bam, valt ze weer in slaap. Dus ze dacht: Headspace: Guide to Sleep op Netflix moet een eitje voor me zijn. Klopt dat, en is het niet de bedoeling om de hele aflevering af te kijken in plaats van halverwege in slaap te vallen?

In slaap vallen met Headspace

Het is voor mij nooit moeilijk om in slaap te vallen, want ik ben altijd en overal in staat om in slaap te vallen. Ik heb zelfs een keer gewoon op de harde vloer geslapen toen ik als tiener een mug in mijn kamer had en het gevecht even niet meer trok. Hoe zorg je er echter voor dat je ook vredig in slaap valt, zodat je de stress van alledag achter je laat, in plaats van dat je die gezellig meeneemt je dromen in?

Daar kan Headspace: Guide to Sleep je bij helpen. Het idee is ook hier dat de mindfulness-app je helpt met meditatie, zodat je even focust op jezelf in plaats van je problemen, en in dit geval dus ook zorgt dat je wat meer naar slaap toewerkt. In zeven afleveringen leer je meer over slaap, door middel van tips, weetjes en andere verhalen die Eve Lewis Prieto je vertelt. Naast dat ze je helpt ontspannen. Je hebt er maar tien minuten voor nodig en je valt er rustiger door in slaap. 

Guide to sleep op Netflix

Ik moet zeggen dat iemand als ik – die regelmatig tikkend op de bank in slaap valt – eigenlijk zo weinig moeite heeft om in slaap te vallen, dat dat het probleem niet is. Het is vooral het zorgen dat je met een andere mindset gaat slapen. Natuurlijk heb ik nog steeds wel heftige dromen omdat ik de dag in mijn slaap verwerk, maar door net voor je gaat slapen in een rustige modus te gaan in plaats van gestresst en teleurgesteld omdat je dingen niet af hebt of niet goed hebt gedaan, denk ik echt dat je dromen ook wat minder stressvol zijn.

Ik droom vaak dat ik te laat kom voor een paardrijles, dat ik weer op de universiteit zit en niemand me kan vertellen wat het rooster is, maar ook dat mensen die belangrijk voor me zijn heel boos op me zijn. Ik droom liever dat ik kan vliegen of dat ik met plezier in een pretpark attracties neem. Headspace kan dat niet voor je zorgen, maar ik had het idee dat het wel degelijk helpt om in ieder geval wat minder stresserige dromen te hebben. Je hebt net wat meer vrede met jezelf, al moet je uiteraard wel zorgen dat je wakker blijft tijdens de hele aflevering. Natuurlijk zijn er geen consequenties als je dat niet doet, maar Headspace zit niet voor niets zo in elkaar. Ik raad je dus aan om te proberen wel wakker te blijven gedurende de hele aflevering. Zo zorg je dat je alles van kop tot staart meekrijgt en veel meepikt van de rustige energie. Baat het niet, dan schaadt het niet, toch?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.