Huawei GT Watch

Hands-on preview: Huawei GT Watch 2

Vorige week werden in Munchen door Huawei niet alleen telefoons aangekondigd, er was ook tijd ingeroosterd voor een heel andere gadget: de Huawei GT Watch 2. We hebben de eerste GT Watch aan het begin van het jaar gereviewed, maar nu is het aan zijn opvolger om de show te stelen. Lees meer in TechGirl Jenny’s hands-on preview.

Een van mijn grootste kritieken op die eerste Huawei GT Watch was namelijk dat hij nogal bonkig en groot was. Eerst een kleine disclaimer, want we kregen nu ook de herenversie van de smartwatch, waardoor de watch wel erg groot lijkt. Er is inmiddels ook een kleiner klokje die wat eleganter is. We hopen deze te kunnen gebruiken in onze review, zodat je een beter beeld hebt. Maar goed, voor nu even een preview met het herenhorloge dus.

Huawei GT Watch model

WhatsAppjes

De smartwatch is een indrukwekkend ding om je pols. Er zitten geen draaischijven in, je hebt twee knoppen aan de zijkant en verder heeft het horloge een aanraakscherm waarmee hij wordt bediend. Dat gaat erg makkelijk. Je kunt er je ontvangen WhatsApp’jes op zien en het horloge toont het als je gebeld wordt. Daarbij kun je ook trillingen aanzetten: hard is nogal een aanwezige trilling, terwijl de zachtere iets subtieler is. Het voordeel is dat dan niet iedereen steeds hoeft mee te genieten als je een appje krijgt, maar het nadeel is dat je het soms zelf ook niet door hebt door die subtiliteit. Fijn dus dat je ook die zwaardere trilling kan kiezen.

De Watch heeft allerlei handige opties, waaronder Find My Phone, een kompas en een zaklamp. Die zaklampfunctie is een beetje vreemd, want er komt ineens een bundel licht uit je pols, en bijschijnen betekent dan waarschijnlijk dat je je arm vreemd moet draaien (tenzij je hem afdoet natuurlijk), maar het is fijn dat Huawei steeds meer doet om de smartwatch ook echt een smartwatch te maken. Zijn voorganger wordt regelmatig een veredelde stappenteller genoemd.

Huawei GT Watch vrouwelijk

Fitness

Nu vind ik dat wat oneerbiedig, want het was wel degelijk een slim horloge, maar aan de andere kant missen er ook een paar handigheden. Je kunt bijvoorbeeld niet op een WhatsAppje reageren. Wel is het wederom een smartwatch waarmee je veel fitnesstoepassingen kunt vinden. Zo heb ik er de Dam tot Damloop mee gewandeld en hij wist me perfect te vertellen dat ik 4.25 uur had gedaan over 20 kilometer. Dat niet alleen: ook geeft hij aan hoe veel kilometer je gemiddeld per uur loopt, hoe hoog je bent gegaan en meer.

MobileMobile

Ik heb in mijn eerste dagen met Huawei GT Watch ook alvast de stressmeter getest. Hierbij moet je een vragenlijst invullen en dan een tijdje stilzitten. De tweede keer dat ik het deed moest ik alleen een minuut stilzitten. Ik vind het een wat vreemd systeem, want hij geeft niet helemaal aan wat er nou precies gemeten wordt. Het lastige is ook dat op het moment dat je eraan denkt de test te doen, je vaak net even rustig zit, waardoor het misschien sowieso niet het meest realistische beeld geeft.

Het draagcomfort van het horloge is verder perfect. Ik doe hem wel af als ik op mijn laptop op de bank aan het tikken ben, maar verder kun je hem met een gerust hart om hebben in de zon, als je slaapt (hij meet je slaap ook) en als je zweet. Ik kan niet wachten om dit horloge langduriger te dragen, want ben ik er nog steeds zo blij mee als de nieuwigheid eraf is? Je leest het binnenkort op TechGirl.

Huawei GT Watch test

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten