Google+

Gratis online foto’s backuppen met Google+

Automatisch foto’s van je telefoon, tablet of pc veilig online bewaren, en gratis! We like. Google+ is er niet helemaal doorgekomen in Nederland. Het had een soort Facebook moeten worden, maar momenteel is Google er niet heel actief meer mee bezig. Maar de foto- functie is er niet minder interessant door geworden!

Automatische backup van je telefoon
Installeer de Google+ app op je telefoon. Log in met je Gmail- account (of maak er één als je er nog geen hebt). Kies bij de instellingen voor ‘Automatische Back- up’. Tip: kies voor alleen bij wifi bijwerken om kosten te voorkomen!

Zodra je foto’s maakt of ontvangt op je telefoon en je hebt wifi upload de app de foto’s naar je account. Wel zo fijn mocht je je telefoon kwijtraken! Je kunt ze terugkijken via de app, maar op je pc of tablet als je daar inlogt.

Beheer je fotoalbums
Eenmaal ingelogd op Google kun je naar ‘Foto’s’ navigeren. Hier vind je je automatische ge-update foto’s van je telefoon of tablet. Maar je kunt ook handmatig albums aanmaken en er foto’s naar uploaden. Handig om bijvoorbeeld je vakantiefoto’s te showen op een verjaardag!

MobileMobile

Delen met je vrienden
Net als op Facebook kun je mensen taggen in je foto’s. Je kunt albums ook delen met anderen die Google+ gebruiken. Maar hebben ze dat niet? Geen probleem. Ideaal is de functie om te delen via link. Ga hiervoor naar je album. Onder de titel van het album staat ‘niet gedeeld’. Klik hierop om een link te krijgen van het album. Deze link kun je met iedereen delen die je wilt. Foto’s van een feestje bijvoorbeeld. Mail je vrienden de link en zij kunnen alleen dat album bekijken. Je kunt ze de foto’s laten downloaden en je kunt het delen ook weer uitschakelen door dezelfde handeling. Openbaar delen op je Google-Plus pagina kan natuurlijk ook.

Waarom zou je het gebruiken?
– Gratisssss!;
– Automatische back-up; nooit je foto’s kwijt;
– Delen met wie jij wilt;
– Altijd je fotoalbums bij de hand.

Extra tip:
Auto awesome – Maak eens meerdere foto’s achter elkaar van hetzelfde beeld; Google+ maakt er zelf een soort filmpje van via Auto Awesome.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.