Onderneming - Persoon gebruikt macbook op bed

Google komt met Google Vids voor videopresentaties

Google heeft een nieuwe app ontwikkeld die wordt toegevoegd aan zijn Workspace-programma’s. Het gaat om Vids, een tool waarmee je videopresentaties kunt maken. Het gaat daarbij vooral om video’s waarin je door een presentatie heenklikt en er een voice-over bij kunt maken om uitleg te geven.

Google Vids

Google is laat met veel opties die tijdens de lockdowns van corona handig waren geweest, maar het is fijn dat ze in ieder geval nu komen. Vids is daar een voorbeeld van: waar Microsoft zijn Office-programma’s heeft, heeft Google zijn Workspace en daar is al een tijdje geen nieuwe losse tool aan toegevoegd. Tot nu, want met Vids kun je presentaties opnemen om mensen iets te leren. Handig voor als je bijvoorbeeld presentatie-angst hebt en liever je presentatie vooraf opneemt. 

Je kunt een voice-over maken bij je presentatie, maar het is ook mogelijk om jezelf te filmen, zodat mensen je expressie kunnen zien en weten met wie ze te maken hebben. We hadden het verwacht binnen Google Slides, ook bekend als Google Presentaties, maar het bedrijf heeft hier toch een aparte app van gemaakt. Vids slaat overigens niet op het bewerken van video’s of een soort zakelijke YouTube: het gaat echt om presentatievideo’s. Bijvoorbeeld eentje waarin je uitlegt hoe een bepaalde tool op je werk functioneert, zodat die naar alle nieuwe nieuwe collega’s kan worden gestuurd om ze sneller in te werken. 

Google Vids

Presentatievideo’s maken met Google

Je hoeft niet veel te weten over het maken van video’s: de app begeleidt je overal doorheen. Je zet documenten uit je Google Drive in een volgorde en je kunt ze dan aan elkaar praten. Is het allemaal een beetje te ingewikkeld, dan kun je Google’s Gemini inschakelen. Dan maakt de AI vast de video aan elkaar. Het lijkt dus vooral op een soort combinatie van een Google Meet met Google Presentaties. Of een soort Twitch, waarbij je zelf in beeld bent, maar niet met een game erbij, maar met een presentatie. Met het grote verschil dat mensen hier commentaar op kunnen geven bij de presentatie zelf, in plaats van in chatvorm. 

Er zijn veel andere tools die dit al kunnen, zoals Descript en Loom, maar het is wel tof om te zien dat Google zijn Workspace nog met iets nieuws uitbreidt. Dat gebeurt niet vaak bij dit soort platformen: Voordat Microsoft met Teams kwam was Office heel wat jaren exact hetzelfde. En Google kan Vids integreren met veel andere tools. waardoor het veel makkelijker in gebruik wordt: immers maak je die presentaties op basis van documenten. Zo heeft deze laatkomer toch weer een streepje voor.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.