Het jaar 2016 bracht mij naast een prachtige dochter ook wat extra kilootjes. Dus een van mijn goede voornemens is om die extra kilo’s eraf te eten en trainen. Hierbij roep ik onder andere de hulp in van de Terraillon Nutritab: de slimme keukenweegschaal.

Kilo’s eraf

De strijd tegen extra kilootjes ben ik al eens eerder met redelijk succes aangegaan. Hierbij volgde ik het Mieke Kosters “dieet”. Geen shakes, afslankpillen, detoxdrankjes maar gewoon eten waar ik echt van kan genieten! Toch bleef ik op een gegeven moment hangen. Dus tijd om het nog serieuzer aan te pakken en mijn maaltijden met behulp van de Terraillon Nutritab nog slimmer te maken!

Nutritab

De Nutritab is een keukenweegschaal die je voedingsmiddelen weegt van 2 tot 5000 gram met een precisie van 1 gram. De Nutritab bevat een scan functie die ook de energie van het eten berekent. De calorieën, vet, vezels, koolhydraten en zouten worden allemaal gemeten en zo kun je dus een gebalanceerde maaltijd maken. De scanfunctie in combinatie met de app herkent zo meer dan 40.000 voedselproducten en maaltijden. Op deze manier hoef je niet zelf aan de slag te gaan met calorieën tellen maar kan je het gewoon op de weegschaal en samen met de app uitrekenen.

Wellness Coach App

Zoals gezegd is er ook een app voor de Nutritab. De Terraillon Wellness Coach app helpt jou met het maken en bereiken van jouw doel. Je kunt maaltijden invoeren en opslaan en zo kun je snel zien hoeveel je binnenkrijgt. Door een calorieëndoel per dag in te stellen kun je met de Wellness Coach app je calorieën over de dag goed verdelen. Je krijgt adviezen via de app over wat je nog zou moeten innemen en om een goede balans binnen je voeding te krijgen. Nu klinkt dit allemaal erg omslachtig en ja, in het begin moet je veel invoeren, maar zodra je er eenmaal aan gewend bent ben je zo klaar. Samen met de Nutritab en de lekkere recepten die ik via o.a. Mieke Kosters site vind ga ik die paar extra kilo’s er zo af eten. Ik hoef mijn calorieën niet meer zelf te tellen dat doet de Nutritab voor me en via de app zie ik meteen hoeveel chocolade ik nog mag eten. Want ja, ook dat moet zo nu en dan gewoon kunnen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.