Morgen is het zover: dan is het Girlsday! In het hele land zijn er Girlsday activiteiten voor ruim 11.000 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs. Zij nemen een kijkje bij bèta, technische en ICT-bedrijven.

Vrije Universiteit Amsterdam

Tijdens Girlsday @ VU gaat een groep van ongeveer 40 vrouwelijke brugklasleerlingen kennismaken met ‘onderzoek in AI’. Voor hen is het interessant om te kijken wat het inhoudt om onderzoek te doen in de technische hoek, omdat zij dit niet echt meekrijgen tijdens hun middelbare schooltijd, maar mogelijk wel zo’n beroep gaan doen.

Op de dag zelf zullen de leerlingen in aanraking komen met verschillende ‘domeinexperts’, verschillende wetenschappers met elk hun eigen expertise. Tijdens een ‘designathon’ gaan de leerlingen iets tofs bedenken rondom het thema ‘slimme school’. Uiteindelijk zal een jury het beste idee kiezen.

Morgen

Morgen zal ik ‘live’ verslag doen van de Girlsdag op de VU in Amsterdam. De meiden zullen zelf vertellen wat ze vinden van die dag. Positieve en negatieve punten natuurlijk. We gaan het vast heel gezellig hebben. Check https://www.instagram.com/techgirlnl voor onze stories!

Deze week is er Girlsday! Girlsday is een initiatief van VHTO, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dat moedigen wij natuurlijk aan. Daarom lees je deze week iedere dag over een tech project waarbij scholieren zijn betrokken. Check op donderdag 12 april vooral onze Instagram Stories ook 😉

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.