Getest: is vliegen met een drone moeilijk?
4Totale score

Een droom voor vele kleine, maar ook grote jongetjes: vliegen met een eigen drone. Fijn dus ook dat die dingen steeds beter betaalbaar zijn. Voor 60 euro heb je er tegenwoordig ‘al’ een. Maarre… is het eigenlijk wel leuk om zo’n drone cadeau te doen? En is vliegen met een drone moeilijk? Ik testte het in de Parrot Bebop drone.

Wat kun je ermee?
De Parrot Bebop drone kan heen en weer vliegen of stil hangen in de lucht. Daarbij kun je ervoor kiezen opnames of foto’s te maken. Bedienen doe je met een app die je op jouw smartphone of tablet hebt staan. Door verschillende controls te gebruiken kun je een heel parcours afleggen.

Gebruiksvriendelijk?
Nee. De drone vliegt op twee 2 bijgeleverde accu’s. Echter; per accu houdt hij het maximaal 10 minuten uit om in de lucht te blijven. Veel te kort wat mij betreft. Het besturen van de drone vraagt veel oefening en is ook niet altijd duidelijk. De Bebop reageert niet altijd even snel. Bij de eerste vlieg-momentjes stuurde ik de drone bijvoorbeeld te ver over het maïsveld en verloor connectie. Gevolg: 40 minuten lang op zoek naar het vlieg-object. De drone heeft daarnaast ook last van de wind.

De app is wel begrijpelijk en je kunt opnames daarmee goed bekijken. Het is leuk om via het oog van de drone mee te kijken over het veld waarop je staat.

Prijs
De Parrot Bebop drone kost 449 euro (zonder controller). Daarmee valt het in het duurdere segment van drones.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.