thuis opladen

Geld besparen tijdens het thuis opladen van je elektrische auto

Tado Smart Charging moet ervoor zorgen dat je geld bespaart op het thuis opladen van je elektrische auto. Daar heeft het bedrijf een interessante app voor ontwikkelt. Enige voorwaarde is wel dat je gebruik maakt van een dynamisch energietarief, anders gaat de pet niet op.

Kort door de bocht: veel werknemers komen rond 17.00 of 17.30 uur thuis, gooien hun elektrische auto aan de lading en gaan naar binnen om te eten. Gevolg: een flinke piekbelasting op het stroomnet, want veel elektrische auto’s worden opeens op hetzelfde moment opgeladen. In dat opzicht zou spreiding beter zijn. Bovendien zijn die uren relatief duur om op te laden. Liever doe je dat tijdens het daltarief.

Hoe de Tado Smart Charging app werkt

Na het downloaden en installeren, verbinden gebruikers de app met de auto via het gebruikersaccount van de auto
en stellen ze hun laadvoorkeuren in, zoals het tijdstip waarop hun auto klaar moet zijn om te vertrekken. Een algoritme plant vervolgens automatisch het laadproces in en – in combinatie met dynamische uurtarieven voor elektriciteit – gebruikt energie op het moment dat het hetmeest milieuvriendelijk en het goedkoopst is, op basis van de elektriciteitsprijzen van de komende 24 uur. Pas dan begint het laadproces, ongeacht wanneer het voertuig op het laadstation is aangesloten. Zo kunnen de duurste uren worden vermeden en kan jaarlijks gemiddeld 30 procent van de oplaadkosten worden bespaard.

Voertuigeigenaren kunnen echter ook afzien van een deel van de besparingen en een minimale laadhoeveelheid in het laadplan vastleggen waarmee geen rekening wordt gehouden bij het optimaliseren van het laden. De batterij kan bijvoorbeeld altijd voor een kwart opgeladen zijn, ongeacht de prijs.

Thuis opladen: welke auto’s zijn geschikt voor de app?

De Tado Smart Charging app kan worden gebruikt om elektrische auto’s op te laden van de meeste grote automerken zoals Tesla, Volkswagen, Mercedes, BMW, Skoda, Seat en Land Rover. Gebruikers selecteren het automerk in de app en verbinden de auto via het gebruikersaccount met gebruikersnaam en wachtwoord. Voor sommige merken, zoals Mercedes, Peugeot of Kia, moet ook een slimme wallbox worden geïnstalleerd en aangesloten. De slimme laadstations van Zaptec, Wallbox of Easee zijn geschikt om te gebruiken.

De Tado Smart Charging app is gratis verkrijgbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.