Fotografiekwaliteit van de Huawei P40 Pro en Oppo Find X2 Pro

Dit is het vervolgartikel van ‘Het verschil tussen de Huawei P40 Pro en Oppo Find X2 Pro’. In onderstaand artikel gaan we in op de fotografiekwaliteit van de Huawei P40 Pro en Oppo Find X2 Pro. Ook vertellen we hier meer over de geluidskwaliteit, batterij en de prijs van de toestellen.

Camera’s

Een premium smartphone kenmerkt zich tegenwoordig onder andere door een aantal fantastische camera’s. Zo ook deze Oppo Find X2 Pro en Huawei P40 Pro. De telefoons zijn allebei uitgerust met een 32 megapixels selfiecamera aan de voorzijde van de telefoon. Aan de achterzijde bieden de telefoons allebei net iets anders, maar gemeenschappelijk hebben ze wel dat hun zoom-kwaliteiten behoorlijk goed zijn.

De beeldhoek van de 13 MP telelens is groot te noemen bij de Oppo Find X2 Pro. Op de voorzijde vind je ook een 48 MP wide angle camera en 48 MP ultra wide angle camera. Bij Huawei is dit spectrum net wat anders, getuige de 50-, 40- en 12- megapixels camera voor ‘standaard’ foto’s, maar ook om breedbeeld kiekjes mee te maken. En wat dacht je van de 5x zoom met periscoop?

De telefoons ontlopen elkaar niet veel wat betreft de fotografiekwaliteit. Als we echt moeten kiezen, dan gaat onze voorkeur toch uit naar de Huawei P40 Pro, die in het donker nét wat betere beelden aflevert dan de Find X2 Pro. Maar goed… nu zijn we aan het mierenneuken.

Geluidskwaliteit

Voor échte geluidskwaliteit kies je natuurlijk niet voor een smartphone, maar dat er een aardig geluidje op zit, dat is natuurlijk wel fijn meegenomen. Goed om te weten: de Huawei P40 Pro heeft een wat ‘dof geluid’. Hoe hoger het volume, hoe harder je de behuizing mee hoort trillen. Voor de gemiddelde luisteraar zal dit niet storend zijn. De Oppo telefoon klinkt echt heel erg stereo. Dat heeft ‘ie te danken aan de speakers boven- en onderin de de behuizing. Ook niet storend, maar het klinkt misschien wel wat ‘kaal’.

Batterij

De telefoons ontlopen elkaar nagenoeg niets als het gaat om de batterijcapaciteit. De Huawei versie biedt 4200 mAh, de Oppo variant 4260 mAh. Verwacht geen dagenlange prestaties van de smartphones, maar je kunt prima de hele dag doorkomen met ze. Good to know: de P40 Pro kan draadloos opladen, maar kan ook gebruikt worden om andere gadgets mee op te laden. Dat kan soms wel zo handig zijn.

Prijs

De Huawei P40 Pro kost momenteel 999 euro. Dat is 200 euro goedkoper dan de Oppo Find X2 Pro, die toch wel een pittig prijskaartje heeft met 1199 euro.

Conclusie

Qua hardware heeft Huawei een uitstekende telefoon ontwikkeld. Ben je niet zo’n app-gebruiker of vind je het niet erg om wat omwegen te zoeken om de meest populaire apps toch te gebruiken? – dan heb je aan de Huawei P40 Pro een prima keuze. Maar toch. Heel eerlijk betaal ik toch liever 200 euro meer voor het gebruik van een telefoon, zoals ik dat ook écht wil. Qua overige prestaties doen de telefoons nauwelijks van elkaar onder en komt het ook aan op een kwestie van smaak. Waarbij ik de camera aan de achterzijde toch wat te groot vind bij de P40 Pro.

Meer weten?

Wil je meer lezen over het design en het gebruiksgemak van beide telefoons? Je leest het in ‘Het verschil tussen de Huawei P40 Pro en Oppo Find X2 Pro‘.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.