Vrouw belt met Fairphone 4

Fairphone komt met nog duurzamere Fairphone 4

Je hebt Huawei, Oppo, Xiaomi, OnePlus, Samsung, Apple… maar er is ook Fairphone. Niet iedereen weet precies wat dat inhoudt, dus als jij een van die personen bent: lees dan verder. Als je wel weet wat het inhoudt en simpelweg nieuwsgierig bent naar de nieuwe Fairphone 4, dan is dit natuurlijk ook interessant voor jou!

Ik vind Fairphone een mooi bedrijf. Het is er namelijk om ons op een duurzame manier met smartphones te laten omgaan. Het is niet de bedoeling dat we elke twee jaar een volledig nieuw toestel kopen. Hoewel steeds meer fabrikanten beloven dat ze langer updates geven, is Fairphone heel anders te werk gegaan. Het idee van deze telefoons is dat ze in gedeeltes zijn opgebouwd. Dat betekent dat je elk gedeelte apart kunt upgraden en je de levensduur en toekomstbestendigheid van je telefoon steeds verlengt.

Fairphone 4

Fairphone 4 is het nieuwe toestel, dat eind deze maand in de winkel verschijnt. Op dat moment heeft de smartphone een 6,3 inch full-HD+-scherm, een vrij goede processor van Qualcomm (Snapdragon 750G) en heel nette camera’s (tweemaal 48 megapixel en zowel normaal, groothoek als macro). Er is nog meer ruimte voor een camera, maar de standaard Fairphone 4 heeft die niet. Mogelijk komt die dus later nog. De accu is niet heel indrukwekkend, maar met 3905 mAh kom je zeker de dag door. 

MobileMobile

Dit model maakt gebruik van Android 11, maar update mee tot en met Android 15. Kortom, je kunt er nog vele jaren mee vooruit. Android 12 is net vorige week verschenen, maar is op bijna nog geen enkel toestel beschikbaar. Het gaat nog maanden duren voordat andere leveranciers hun Android-schil op orde hebben, dus je kunt nog vele jaren door met dit model. Voor elke verkochte Fairphone 4 wordt bovendien één telefoon volledig gerecycled. Dat wordt op milieuvriendelijke wijze gedaan. 

Duurzame smartphone

Fairphone 4 verschijn in twee uitvoeringen: 6GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen voor 579 euro, en 8GB werkgeheugen en 256GB opslaggeheugen voor 649 euro. 25 oktober 2021 kun je deze smartphone bestellen bij de meeste bekende providers of direct bij Fairphone zelf. Een goed moment om hier nu eens naar te kijken, want andere smartphones lijken enorm veel op elkaar en gaan vaak niet zo lang mee als dit duurzame exemplaar.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.