De ene TechGirl checkt op Instagram alleen de Stories, de ander vindt het vooral vet om gekke foto’s te delen op het social medium. Als jij die TechGirl bent die zich vooral door anderen laat inspireren via Instagram Explore, dan staat je een verrassing te wachten: de pagina gaat op de schop!

Instagram Explore

Misschien weet je zo een-twee-drie niet meer wat de Instagram Explore ook alweer is: dat is die pagina waarop je allemaal posts ziet geïnspireerd door accounts die je al volgt, zoals 9gag-achtige meme-dingen, nieuws van beroemdheden, culinaire hoogstandjes, enzovoort. Een gezellig ratjetoe van dingen die je als het goed is wel kunt waarderen. Dat is nu voorbij.

Oke, zo dramatisch is het ook weer niet, want de pagina bevat natuurlijk nog steeds aanraders op basis van jouw likes en de kanalen die jij volgt. Maar er gaat wel echt significant iets veranderen aan het platform.

Geen memes meer

De komende weken wordt de nieuwe Instagram Explore-pagina uitgerold en maakt de wereld langzaam kennis met een Instagram waarin geen memes meer staan. Ja, de grootste verandering is dat de Explore-pagina geen memes meer toont. De pagina is meer een lifestyle-tijdschrift geworden en dat is qua look natuurlijk erg mooi, maar je mist dan dus wel de wat lelijkere meme-afbeeldingen.

Volgens Instagram is Explore nog steeds gepersonaliseerd op jouw likes en wat jij volgt, maar het is nu gecategoriseerd op kanalen met jouw interesses. Wij zijn benieuwd wat we straks zullen zien op de Explore-pagina.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.