Doelen, aantekeningen, projecten, nieuwe creatieve ideeën… Help! Hoe kun je deze handig organiseren? In het kader van alle nieuwjaarsdoelen is dit hét moment om wat orde op zaken te stellen. Maar, hoe doe je dat dan? Sja, bijna overal is tegenwoordig een tech-antwoord op. Zo biedt de technologie ook voor deze chaos een oplossing.

De app (Mac) en website Milanote zijn namelijk een handig hulpmiddel. Hiermee kun je zaken ordenen en tegelijkertijd niet het grote plaatje uit het oog verliezen. Het is fijn dat Milanote mogelijkheden biedt om structuur aan te brengen in je hersenspinsels. Hierdoor zie je ineens patronen of verbanden die je anders zelf niet had opgemerkt!

Zelf heb ik Milanote gebruikt om mijn doelen voor komend jaar op een rijtje te zetten. Zo heb ik een kolom met carrièredoelen aangemaakt, maar ook een rijtje met fysieke en mentale doelen. Dit heb ik bewust gedaan, omdat ik nogal eens de neiging heb om te focussen op studie/werk. Door ook de fysieke en mentale doelen ernaast te zien, helpt mij dit om wat meer balans aan te brengen.

Daarnaast gebruik ik Milanote voor mijn studie. Alle materialen en studiestof die ik nodig heb voor een bepaald vak, kan ik zo handig ordenen. Een handige tool die ik hiervoor gebruik is het alombekende to-do lijstje. Met Milanote heb je alleen net wat meer mogelijkheden. Zo kun je je taken prioriteren en voor verschillende categorieën een lijstje maken. Ik heb bijvoorbeeld per vak een to-do lijstje aangemaakt.

Goed om te weten is dat Milanote gratis is, maar dat je dan wel een aantal beperkingen hebt wat betreft het aantal aantekeningen en bestanden die je erin kunt zetten. Als je alle mogelijkheden van Milanote onbeperkt voorhanden wilt hebben, kost het tien dollar per maand.

Heb jij ook als goed voornemen om georganiseerder te werken of te studeren? Dan is Milanote, a.k.a. creatieve broedplaats (zoals Milanote zichzelf omschrijft), zeker een handig hulpmiddel om mee aan de slag te gaan.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.