Huawei heeft gisteren de Huawei Mate 20 aangekondigd. De telefoon komt zowel in een ‘gewone’ Huawei Mate 20-variant als een uitgebreide Pro-variant. We mochten aanschuiven bij de presentatie ervan in Londen, maar net onderweg werd onze vlucht gecanceld…

Een ingewikkelde trip

Het was me het dagje wel gisteren: al om half 8 op Schiphol, waarvan we om kwart voor acht te horen kregen dat de vlucht was geannuleerd. Reden: mist op London City. Een enorm drama, want het zeer grondig uitgestippelde plan om eerst langs het hotel te gaan en dan naar Excel te wandelen voor deze presentatie, viel daarmee compleet in het water.

Je zou denken dat er elke dag tientallen vluchten naar Londen gaan en dat het dus echt niet zo’n gedoe zou moeten zijn om een uurtje of twee later te vliegen, maar dat is helaas niet zo. Ik had uiteindelijk om 2 uur pas een vlucht, dus moest helaas de presentatie missen. Enorm jammer, maar deze ochtend wandel ik in Londen om de Mate 20 Pro eens flink aan de tand te voelen. Het is namelijk wederom een telefoon waarin hoog wordt ingezet op wat de camera zoal kan.

Hogere intelligentie

Genoeg over mijn drama dus, hoe zit het met die telefoons? De nieuwe Mate is uitgerust met allerlei slimmigheden op het gebied van AI-architectuur en een dubbele neuroprocessor. De triple (!) camera van Leica heeft een ultragroothoeklensmogelijkheid, waardoor je je woonkamer in een keer volledig op de plaat kunt zetten (zonder panorma-stand te hoeven gebruiken) Ook kun je macro-foto’s maken. Dat betekent dat je objecten tot op een paar centimeter heel scherp kunt fotograferen. Dat moeten we natuurlijk nog testen, dus daarover binnenkort meer.

Draadloos opladen

Eerst nog wat meer naar de specificaties kijken van deze nieuwe Huawei-telefoons. Er zit Huawei Supercharge op, wat wil zeggen dat er 40 Watt oplaadcapaciteit is. De Pro kan daarnaast bijvoorbeeld draadloos opladen. Je kunt er ook andere smartphones en electronica draadloos mee laden door de toestellen tegen elkaar aan te houden. Pas daarbij wel op voor krassen! De batterij is 4200 mAh. Mate 20 heeft een scherm van 6,53 inch en voor de Pro geldt een scherm van 6,39 inch.

Mocht je altijd balen van het glanzende materiaal waarvan Huawei’s gemaakt zijn, dan kun je de Midnight Blue-optie overwegen. Er zit een soort refliëf in wat zorgt voor meer grip en waarop vingerafdrukken niet zo goed zichtbaar zijn als op bijvoorbeeld de populaire Twilight-variant, die een soort olie-achtig effect heeft.

Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro zijn vanaf 2 november beschikbaar. De Mate 20 komt in Midnight Blue, Black en Twilight en hij kost 799 euro. Mate 20 Pro komt in Midnight Blue, Black en Twilight voor 999 euro. Er zijn in principe meer kleuren aangekondigd, maar die lijken vooralsnog niet naar Nederland te komen.

Huawei Watch GT

En dan nog iets: Huawei heeft ook de Huawei Watch GT aangekondigd met een 1,39 inch AMOLED HD aanraakscherm en een resolutie van 454×454. Er wordt een batterijduur van 2 weken beloofd bij ‘normaal’ gebruik. Je krijgt de Watch GT gratis als je een Mate 20 aanschaft voor 1 november. Kies je voor een Mate 20 Pro voor 1 november, dan krijg je naast de smartwatch ook gratis het dock om draadloos op te laden. De Huawei Watch GT is verkrijgbaar vanaf 23 oktober voor 199 euro. Er is ook een classic variant verkrijgbaar voor 229 euro.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.