TechCrunch plaatste vorige week een interview met Matt Van Horn over June, een bedrijf dat een hypermoderne oven heeft ontwikkeld genaamd June Oven. Het is niet alleen een oven, het is een air fryer, een dehydrator, een slow cooker, een broiler, een toaster en een warming drawer. Kortom: wil je iets warm maken zonder magnetron of fornuis, dan kan June Oven het.

June: een slimme oven

Ik vraag me wel af of het ook echt een heel slimme oven is, of dat het vooral het mooie aanraakschermpje op het raam is dat de show steelt. Je kunt aangeven of je groenten, vlees, taarten of bijvoorbeeld bevroren snackjes wilt gaan verwarmen, maar dat kan op zich met een heleboel normale ovens ook wel. June Oven schijnt echter een heleboel (meer dan 100!) “tap cook-programs” te hebben, dus dat suggereert toch wel wat meer intelligentie dan je gemiddelde Ikea-oventje.

Bovendien schijnt hij ook veel sneller op te warmen. De grote Boretti van mijn ouders doet er volgens mij wel een kwartier over voor hij lekker op temperatuur is, en June Oven belooft ‘drie keer sneller’ warm te zijn. Hij lijkt wat aan de kleine kant, maar er past een pizza van 12 inch in, dus je kunt er best een kippetje in braden.

Alexa en June

En nu komt het techie ding ervan: je kunt hem overal besturen omdat er een app is. Sterker nog, je kunt live kijken hoe je eten aan het opwarmen is. Je krijgt een notificatie als je gerecht klaar is, dus je kunt gewoon lekker je bed gaan verschonen of je tafel gaan dekken, zonder dat je omkijken hebt naar je oven. Je kunt zelfs Alexa inzetten om June te vertellen dat ze moet gaan voorverwarmen. Yup, dan praten deze twee dames dus tegen elkaar om jouw eten te verzorgen. Klinkt goed toch?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.