urban hoofdtelefoon Sennheiser

Echt zo’n urban hoofdtelefoon als naam doet vermoeden?

Sennheiser is van oudsher een leverancier van goed materiaal. Microfoons, luidsprekers en andere geluidsapparatuur van Sennheiser staan voor kwaliteit. Blij was ik dan ook toen me de Sennheiser Urbanite werd aangeboden voor een test. Een urban hoofdtelefoon waarmee je ook ‘handsfree’ kunt bellen.

Design

Als je de Urbanite uit de doos haalt, voel je dat je echt íets vasthoudt. Het heeft gewicht, de zwaartekracht oefent er meer druk op uit dan een simpele plastic hoofdtelefoon. Hij voelt solide aan en ziet er robuust uit. Het is een on-ears model, wat normaal gesproken niet mijn favoriete hoofdtelefoons zijn, maar voor de test besluit ik er maar het beste van te maken.

Van Sennheiser heb ik een donkerblauw model gekregen dat met stof is afgewerkt. Dat combineert goed met de zwarte oorschelpen en de witte belijningen.
Helemaal urban is deze hoofdtelefoon misschien niet. Ja, hij ziet er robuust uit en geniet een zekere stoere look. Ik heb bij ‘urban’ alleen een meer flashy kleur in gedachten. Good to know: na wat research blijkt die er ook gewoon te zijn. In het paars of rood/blauw vind ik hem beter aan de beschrijving voldoen.

Slim, maar misschien esthetisch iets minder, zijn de oorschelpen die je naar binnen kunt dichtklappen. Daardoor hou je een soort halve maan over als je de Urbanite wilt vervoeren. Door dit design was het echter niet mogelijk de hoogte-verstel-stukken in de hoofdtelefoon te verwerken. Dit heeft Sennheiser daarom aan de zijkant van de Urbanite verwerkt. Het verdient niet de absolute schoonheidsprijs, maar erg lelijk is het ook niet. Omdat het zo vindingrijk is, zie ik de charme er absoluut van in.

Nog even over de platte kabel: deze kun je makkelijk aan- en loskoppelen van de hoofdtelefoon. Handig voor als je blijft haken tijdens het skateboarden; dan trek je hem niet meteen helemaal kapot, maar hoef je alleen de kabel weer terug te stoppen. O, enne… plat? Geen knopen-gevaar dus meer!

Comfort

On-ears hoofdtelefoons… niet echt mijn ding. Niet slecht ofzo, maar gewoon anders. Net als dat de een van spruitjes houdt en de ander niet. Of niet zo. Even los gezien daarvan, vind ik de hoofdtelefoon wat aan de zware kant. Een uurtje dragen, gaat prima, maar daarna voel ik de druk toenemen. Niet knellen, maar meer alsof iets me naar beneden duwt. O jee… leg ik dit wel goed aan je uit?

Geluidskwaliteit

Zoals verwacht is de geluidskwaliteit van de Sennheiser Urbanite subliem te noemen. Zoals mijn vriendje het noemt: een orgasme voor je oren. Okay…

De oorschelpen sluiten een groot deel van je oren af waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluid. Dat maakt het luisteren naar goede muziek een stuk prettiger. Zowel in de lage-, midden- en hoge tonen klinkt hij fantastisch. Dat mag ook wel voor voor 138 euro, wat voor een hoofdtelefoon natuurlijk best veel geld is. Maar je gelooft het pas als je hem opzet. En dit is waarschijnlijk wel een aanschaf voor jaren en het is geen wegwerpproduct zoals de oordopjes die bij je telefoon worden geleverd.

Conclusie

Bij elke smartphone zit natuurlijk al een setje oordopjes met een microfoon om te telefoneren, maar voor de veeleisende klant is er de Urbanite. Met zijn robuuste, goed afgewerkte design, weet je zeker dat je gezien mag worden op straat. Je legt er wel wat geld voor neer, maar goed: voor een winterjas betaal je hetzelfde en die draag je waarschijnlijk korter dan deze Urbanite. It’s up to you.

Pluspunten:
Geluidskwaliteit
Solide/sterk materiaal
Opvouwbaar model
Minder om:
Zwaar
Duur
7.3

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.