#DrTechGirl: Wat als je Wordfeud hebt uitgespeeld?

Ja doei! Dat kan natuurlijk helemaal niet. Maar misschien duurt het wachten op de tegenstander je te lang of wil je met de herfst in het vooruitzicht gewoon wat meer woordspelletjes uitproberen. Hoe dan ook, mocht je net als vele anderen fan zijn van de puzzlegame Wordfeud, dan zijn deze games wellicht ook het uitproberen waard.

WordOn

WordOn speel je net als Wordfeud tegen één tegenstander en ieder heeft ook zijn eigen letters. Tot zover de overeenkomsten. In dit spel kun je namelijk de lastige letters weggeven aan de tegenstander; iets dat je bij een potje Scrabble of Wordfeud niet kan of mag doen, mag hier dus wel. Heb je een lastige letter weggegeven en maakt je tegenstander er direct een woord mee, dan ontvangt diegene bonuspunten. Doet diegene dat niet, dan ontvang jij ze.
WordOn is er voor zowel Android als Apple en gratis te downloaden.

WordCrex

Speel je graag meerdere Wordfeud games tegelijkertijd, dan is een woordenspel met meerdere spelers in één game wellicht ook het proberen waard. WordCrex speel je met zijn tweeën, drieën of vieren. Je begint allemaal met dezelfde zeven letters en probeert daar het beste woord mee te bedenken en daarmee zoveel mogelijk punten mee te scoren. Alleen het woord van de speler met de hoogste score van die beurt wordt op het speelbord bijgeschreven. De speler met de hoogste score aan het eind van het spel wint. Ook deze game is gratis en kun je vinden in zowel de iOS als Android stores.

Wurdweb

Voor mensen met een Apple Arcade-abonnement is Wurdweb het uitproberen waard: een splinternieuw woordenspelletje dat je niet samen, maar alleen speelt. De speler krijgt een bord te zien met daarop al een aantal woorden. Ook zie je een woordenlijst waaruit je kunt kiezen. Die woorden moet je toevoegen aan het bord en uiteraard moet dit één van de liggende woorden kruisen. Op die manier vul je het hele bord en ontsluit je steeds weer nieuwe woorden. Er is één modus waarin je het wel opneemt tegen anderen, maar dat zit ‘m puur in de score per dag, week of maand. Je kunt dus lekker doorspelen in je eigen tempo.

Ga naar je app store, type het woord Word en er duiken talloze games op. De bovenstaande drie kun je in ieder geval ook in het Nederlands spelen. Heb jij ook een goeie wordgame tip? Laat het ons weten!

Photo by Sven Brandsma on Unsplash

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.