Google Nest Mini

#DrTechGirl: is er een verschil tussen Google Nest Mini en Google Home Mini?

Heb jij vorig jaar tijdens Black Friday een Google Home Mini gekocht? Of heb jij je dit jaar op andere manieren laten verleiden tot de aanschaf van de schattige stoffen blob voor in je woonkamer? Inmiddels is er ook een Google Nest Mini aangekondigd en daarop kreeg Dr TechGirl de vraag: “wat is het verschil tussen Google Nest Mini en Google Home Mini?

Dr TechGirl houdt wel van Google Home Mini. Het ontwerp is grappig, het is hilarisch om de raarste vragen aan de assistant te stellen en hij doet het leuk op feestjes. Nu is er ook een Google Nest Mini aangekondigd. Is die net zo’n aanwinst in je woning?

Google Nest Mini

Google Nest Mini is een opvolger van Home Mini. Deze kleine speaker ziet er exact hetzelfde uit als zijn voorganger, zowel qua uiterlijk als hij uit staat, als met de vier lichtjes als hij aan is. Google Nest Mini is wel iets milieuvriendelijker in de zin dat er deels gerecycled materiaal is gebruikt. Die stof die eroverheen is getrokken? Die is gemaakt uit hergebruikte plastic flessen. Er is wel iets nieuws te zien aan de mini-speaker, maar dat toont pas als je hem omdraait: dan zie je een gaatje waarmee je het apparaat aan de muur kunt doen.

Je kunt op Google Nest Mini tikken om je muziek te stoppen, pauzeren en weer te starten. Ook worden hiermee de microfoons ingeschakeld, zodat je tegen de assistent kunt praten. Niet dat dat altijd nodig is, want waarschijnlijk weet de speaker al dat je er bent dankzij de sensoren die via ultrasone geluiden kunnen merken dat je er bent. Je weet dat hij je gezien heeft als de lampjes oplichten.

Sneller dan Google Home Mini

Google Nest Mini is verder eigenlijk hetzelfde, alleen heeft hij een snellere chip waardoor de assistent sneller zal doen wat je wil. Dat er van Bluetooth 5.0 gebruik wordt gemaakt in plaats van 4.1 zal daarbij helpen. Daarnaast klinkt het geluid een stuk beter door de aanpassing aan de speaker zelf. Het klinkt niet alleen kwalitatief beter, het is ook luider. Het is een speaker die iets meer klaar is voor de toekomst dan de Google Home Mini. Nu was Google Home Mini op zijn beurt al een kleine revolutie, dit is de verbeterde versie ervan.

Die upgrade kost trouwens wel wat meer: Google Nest Mini is 59 euro. Nu meteen een Google Nest Mini kopen, dat raadt je dokter af. Dr TechGirl schrijft nu op zo’n beetje al je elektronica-aankopen voor om hiermee te wachten tot Black Friday. 

Heb jij een vraag voor #DrTechGirl? Je kunt deze stellen door de hashtag #drtechgirl te gebruiken op social media of te reageren onder dit artikel. Tot volgende week!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.