hotelkamer

Drie redenen om een Chromecast te kopen

Veel mensen kopen een Chromecast om een ‘domme’ televisie slim te maken, maar er zijn veel meer redenen om overstag te gaan en de kleine dongel aan te schaffen. Hieronder noemen wij de drie meest voor de hand liggende redenen om voor een Chromecast te gaan.

Voor de Android-mensen in je leven

Heb jij bijvoorbeeld een slimme LG-TV? Dan zul je merken dat casten niet zo makkelijk gaat als met een slimme Philips-TV, als je hiervoor een Android-telefoon gebruikt. Als je vrienden, met een Android-telefoon, soms iets willen casten op je televisie, is het bij sommige merken handig om een Chromecast aan te schaffen. Hiermee kun je makkelijk streamen, ook op televisies die Apple-minded zijn.

Voor hotels en bungalowparken

Sommige hotels beschikken al over slimme televisies waarop je bijvoorbeeld Netflix kunt kijken, maar vaak moet je het toch met een goedkoper exemplaar stellen. Een Chromecast is dan handig om te hebben, deze plug je gewoon in de televisie en dan kan je zelfs op je hotelkamer je eigen Netflix-serie kijken. Het hangt van je bestemming af of de streamingdienst zelf werkt en welke content erop te vinden is. Zo kun je bijvoorbeeld in Spanje wel Videoland kijken, maar je kunt er geen nieuw abonnement voor afsluiten. Dat zijn wel dingen om rekening mee te houden als je naar het buitenland gaat. Ook in het gemiddelde Hollandse bungalowpark kom je goed beslagen ten ijs met je Chromecast.

Om mee te gamen

Veel mensen gebruiken de Chromecast voor het streamen van Disney+ en co, maar niet veel mensen weten dat je er ook mee kunt gamen. Google heeft namelijk zijn eigen cloudstreamingdienst genaamd Stadia. Die werkt op allerlei verschillende platforms, maar je kunt er dus ook op de televisie mee gamen. Cloudgaming werkt als volgt: het spel wordt afgespeeld op een server en stuurt de beelden naar je televisie. Vervolgens wordt de input van de Stadia-controller (of bijvoorbeeld je smartphone) weer naar die server gestuurd. Zo kun je dus zelfs op een niet al te krachtige televisie, toch grote games draaien.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.