Draadloze in-ears van JVC: XC70BT zijn licht, kunnen lekkerder

Al een tijdje aas ik op draadloze oordopjes, want ik ben heel nieuwsgierig hoe dat is. Handig met sporten, niet meer constant met die draden klooien als ik mijn fiets wil neerzetten en heel tech door Bluetooth. Hoe werkt zoiets nou, en bevalt het? Gelukkig kreeg ik de kans dit uit te proberen met de JVC XC70BT draadloze in-ears.

Je raadt waarschijnlijk al wat ik als eerste ga zeggen over deze oordopjes, want dat is natuurlijk dat die naam echt anders moet. Nu heb ik al dyscalculie, maar elke keer als iemand vroeg welke oordopjes ik droeg, dan moest ik dat op internet opzoeken omdat deze mooie stukjes tech van JVC de minst sexy naam ter wereld hebben gekregen. JVC, het is niet voor niets dat er zoveel make-up wordt verkocht op de wereld; mijn lipstick heet “Play with Fire”. Een iets meer aansprekende naam, of tenminste eentje die je in een keer kunt onthouden, was fijn geweest. Het product komt ook veel zakelijker over, omdat het zo’n serienummer-naam draagt.

Niet noise cancelling

Ik ben dol op muziek: metal, hip hop, RnB, pop, ik luister steevast op vrijdag naar Spotify’s New Music Friday (het is een cadeautje dat je jezelf elke vrijdag weer kunt geven!) en ik kan dus wel zeggen dat oordoppen heel belangrijk zijn. Heerlijk om je op werk even af te sluiten van de herrie om je heen. Nu zijn de wireless in-ears van JVC niet noise cancelling, maar omdat ze in je oor zitten wordt er wel een heleboel geluid uit je oorschelp verwijderd. Helaas niet zoveel als ik zou willen. Het viel me namelijk al bij de eerste seconden luisteren op dat er erg weinig volume in deze in-ears zit.

Misschien heb ik wel een beetje concert-oren, of ben ik wat discodoof zoals mijn beste vriendin dat zo mooi noemt, maar ik vond echt dat het volume erg laag was bij deze verder knappe apparaten. Ik heb eigenlijk constant op het hoogste volume geluisterd, wat best jammer is, want van mij mocht het wel wat harder. Bovendien is het ook schrikken dat je je volume dan op zijn hardst hebt staan, vooral als je weer even moet switchen naar je oordopjes met draad.

Dat moest namelijk best regelmatig. Dit zijn geen oordopjes die zijn gemaakt om een hele werkdag in je oor te pluggen; ze kunnen ongeveer drie uur mee en dan hoor je aan de piepjes die een paar keer volgen dat ze uit gaan. Gelukkig kun je dat ook op je telefoon zien, want naast het Bluetooth-logootje zie je een klein batterijtje dat aangeeft dat ze bijna op zijn. Wel jammer, maar begrijpelijk: het is best heftig om via Bluetooth zoveel informatie achter elkaar te blijven sturen. Voor hardlopen zijn ze daardoor wat beter, want je doet ze in, je gaat een uur (of twee, als je fanatiek bent) de deur uit en je stopt ze weer in de oplader.

Een robuuste oplader

Die oplader ziet er wat apart uit. Het is een stoer uitziend zwart cilindervormig doosje, dat doet denken aan de dikke lens van een camera. Het is echter gewoon een klein doosje dat je via USB aan je computer hangt om de oortjes op te laden. Je legt ze in de vormpjes die in het plastic zijn gevormd en ze laden op, wat je ziet aan een zwak rood lichtje. Heel duidelijk is het niet, dus je moet er soms net even anders voor zitten om ze waar te nemen. Ik was wel erg blij met het zeer robuuste opladertje, want je gooit hem zo met je oordopjes erin in je tas. En ook als dat een soort verzameling van rommel is zoals die van mij, dan houdt hij vuil en stoten goed tegen.

JVC XC70BT passen goed in het oor, al is het op het begin wel even uitvogelen hoe ze in je oor moeten. Doe je ze verkeerd, dan lijk je een soort Shrek, maar als je ze eenmaal goed hebt zitten dan voelt het ook meteen prima. Je klemt ze echt in je oorschelp, waardoor misschien niet alle oren zich even goed vormen naar de oordopjes. Die van mij op zich wel, maar na anderhalf uur met die oortjes in begon wel een randje een beetje zeer te doen aan mijn oren. Heel comfortabel was dat niet, maar ik denk dat dat dus heel verschillend is per persoon.

De oortjes via Bluetooth verbinden kost eerst wat moeite, maar als ze eenmaal geconnect zijn, dan vond mijn Android-telefoon ze elke keer gemakkelijk. De communicatie tussen de twee (of drie eigenlijk) was prima. Bovendien kun je ook best ver van je telefoon weglopen: pas na 12 tot 15 meter begon hij bij mij de connectie te verliezen: erg indrukwekkend. Wat ook leuk is aan draadloze oordopjes, is dat ik mijn collega ook een oortje kan indoen en we tijdens het werk allebei naar dezelfde muziek kunnen luisteren. Dat kan met een draadje toch niet echt makkelijk, of je moet wel heel intiem naast elkaar zitten de hele dag.

Zacht maar goed geluid

De geluidskwaliteit was dan wat zacht, hij was wel heel goed. Ik ben zelf wel wat meer van de bass, daarom gebruik ik Beats by Dre, maar deze van JVC deden het ook helemaal niet slecht. Bass kon iets beter, maar bijvoorbeeld klassieke muziek weten deze oordopjes prima te vertolken in je oor. Ook gitaarmuziek klinkt erg goed. Het is alleen zo jammer dat ik er eigenlijk niet langer dan twee uur naar wil luisteren: niet vanwege de muziek, maar omdat die oordopjes toch wat oncomfortabel in mijn oor begonnen te zitten. Misschien moeten mijn oren er even aan wennen.

Het design is wat stoer en weinig elegant, dus als je op zoek bent naar charmantere in-ears dan zijn deze grovere oortjes niet jouw ding. Het valt me ook op dat mensen wel een beetje vreemd naar je oor staren als je er een groot zwart ding in hebt geplant. Anderzijds hebben collega’s omdat ze geen draadje zien niet echt door dat je iets in je oor hebt, dus houd daar wel rekening mee. Ze zijn wel lekker licht, dus je voelt niet echt dat je ze in hebt.

Ideaal voor sporten

Uiteindelijk vind ik het feit dat deze oordopjes Bluetooth zijn en best veel herrie van buitenaf tegenhouden heel erg goed. Ik vind het jammer dat ze in mijn oor (nog) niet helemaal comfortabel zitten na een paar uur, en dat ik ze toch regelmatig moet opladen waardoor ik toch vaak moet overschakelen op de wat armoedigere oordopjes met draad. Ik vind deze oordopjes wel ideaal voor sporten, omdat je alle bewegingsvrijheid hebt en tegelijkertijd je telefoon niet constant op 1 meter afstand hoeft te houden. Dat ze niet zo hard kunnen, is een minpuntje, al zal de audicien daar waarschijnlijk anders over denken.

Ik raad deze JVC XC70BT’s absoluut aan aan mensen die sporten en nog geen gehoorschade hebben opgelopen. Ze bieden echt veel comfort als je lekker wil bewegen. Ben je meer iemand die stilzit en juist lang wil luisteren, dan kun je misschien toch beter bij oordopjes met draad blijven, omdat die simpelweg net even langer meegaan.

Geluidskwaliteit9
Draagcomfort5.5
Prijs/kwaliteit7
Design8.5
Batterijduur7
7.4
Oordeel JVC XC70BT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
LG Dual Screen
LG Dual Screen telefoon per direct te koop

Cookies op TechGirl.nl

Wij maken gebruik van cookies op TechGirl.nl. Je kunt ze direct toestaan door op 'Accepteren' te klikken. Liever handmatig aangeven wat je wel en niet wilt toestaan? Kies dan voor 'Verander cookie settings'.

Privacy beleid | Sluiten