Asus Chromebook C436

Dr. TechGirl: Hoe haal ik een gesloten tabblad terug?

Heb je net anderhalf uur gespendeerd aan de hele sale bekijken bij H&M, klik je zo het scherm -inclusief vol winkelmandje- weg. Hoewel het voor mensen die op hun uitgaven letten een geschenk is uit de hemel, is het natuurlijk flink balen als je wel van plan was die items te bestellen. Dr. TechGirl schiet te hulp: je kunt je gesloten tabblad namelijk nog terugroepen.

Het is een van de meest irritante dingen die kunnen gebeuren als je op een computer of laptop aan het internetten slaat: je kruist per ongeluk je tabblad dicht. Of je nou net naast klikte toen je naar een ander tabblad wilde (jij kortingscodezoeker!) of dat je ondertussen werd gebeld en een beetje dom in het wilde weg klikte: het lijkt een heel onomkeerbaar proces, maar dat valt gelukkig mee. 

Gesloten tabblad heropenen

Om eerlijk te zijn is het tegenwoordig bij de meeste webwinkels wel zo ingeregeld (afhankelijk van hoe jij zelf je cookie-instellingen hebt staan) dat je gewoon weer snel naar hm.com kunt surfen om dan alsnog je winkelsessie af te maken. Alles staat dan nog gewoon in je mandje. Echter komt het ook voor dat je hele mandje dan toch echt weg is en je ook niet meer weet waar je met scrollen bent gebleven. Het kan dan helpen om je weg gekruiste tabblad weer terug te laten keren.

Hoe? Dat hangt af van de browser die je gebruikt. Het schijnt bijvoorbeeld op dit moment binnen Microsoft Edge niet te kunnen. Kies je echter voor Chrome, Safari of Firefox als browser, dan is er een oplossing. In Chrome hoef je alleen de sneltoetscombinatie Control-Shift-T in te drukken en je tabblad popt meteen weer terug. In Firefox moet je naar het hamburgermenu rechtsboven (de drie streepjes) en selecteer je ‘Vorige sessie herstellen’. Binnen Safari van Apple klik je op ‘Geschiedenis’ en dan ‘Open alle vensters van laatste sessie opnieuw’.

Als het goed is, kun je dan precies weer verder waar je bezig was, alsof er niets is gebeurd. Wel een beetje je portemonnee in de gaten houden, he? 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.