Apple store

Deze innovaties brengt de iPhone 13!

Vorige week vond er weer een Apple event plaats! Tijdens de presentatie vertelde het bedrijf onder andere over de iPhone 13 en alle vernieuwingen die in het toestel te vinden zijn. Wat de spannendste iPhone 13 specs zijn? Dat lees je in dit artikel.

Lichter en helderder scherm

Ondanks dat er verder niet veel aan het scherm verandert, heeft Apple wel een verbetering in de helderheid aangebracht. In de iPhone 12 was de helderheid namelijk 600 nits, maar in de iPhone 13 is dit 800 nits. Dat houdt in dat het scherm wel 28 procent feller kan worden dan z’n voorganger. Ideaal als je op het strand in de felle zon je telefoon wil gebruiken dus.

Boost voor de batterij

Apple heeft hun nieuwe iPhone-serie de grootste batterij gegeven tot nu toe. Oké dat klinkt natuurlijk ook logisch, maar wat het precies inhoudt? De iPhone 13 mini en iPhone 13 Pro houden het zo’n 1,5 uur langer vol dan hun voorganger en de iPhone 13 en iPhone 13 Pro Max zelfs 2,5 uur. Het laatst genoemde model bezit de grootste batterij van allemaal en heeft volgens Apple dan o ok de beste batterijduur ever!

Upgrade voor de camera

Ook de camera heeft een flinke upgrade gekregen. Ondanks dat de duurdere iPhone 13 Pro en Pro Max de beste camera’s hebben, hebben de goedkopere iPhone 13 en 13 Mini ook goede verbeteringen gekregen. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Fotografische stijlen

Met de nieuwe fotografische stijlen kan je bepaalde kleuren in een foto versterken of afzwakken, zonder dat je huidskleur veranderd. Het wordt dus op een deel van een foto toegepast.

Slimme HDR 4

HDR was op de vorige iPhones ook al aanwezig, maar bij de nieuwe iPhone is de functie slimmer geworden. Met HDR worden er meerdere foto’s achter elkaar genomen met verschillende belichtingsinstellingen. Vervolgens worden deze foto’s samengevoegd om meer lichte en donkere details naar boven te halen. In de slimmere versies worden nu tot 4 personen herkend en zijn de kleuren, het contrast en de belichting verbeterd.

Filmmodus

Ben je fan van de Portretmodus op je iPhone? Lucky you, want dit diepte-effect kan je nu ook gebruiken in je video’s. Deze functie wordt de Filmmodus genoemd.

Verdubbelde opslag

Ook altijd te weinig ruimte op je telefoon? Dat verwachtte Apple blijkbaar al want de iPhone 13 en 13 mini zijn te verkrijgen vanaf 128GB. Dit was eerst maar de helft van het aantal gigabytes. Meer opslagruimte dus voor je geld!

Roze variant

Niet echt een technische spec, maar wel leuk meegenomen. De iPhone 13 en 13 mini zijn namelijk ook in het roze te krijgen. Bij TechGirl zijn we van mening dat gadgets zeker niet roze hoeven te zijn om leuk gevonden te worden, maar hé: het mag wel altijd, hoor!

MobileMobile

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vodafone.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.