Bij ons op kantoor wordt gewerkt met Gmail, wat een waar genot is omdat alles zo lekker geïntegreerd is binnen een platform. Echter viel het ons deze week op dat ons Gmail-icoon ineens blauw is geworden. Wat is dat nou? Het heeft niets te maken met je rechten in het programma, maar wel met het in- of uitschakelen van een bepaald “Lab”.

Als je een TechGirl in je team hebt, dan weet je dat alle handige extra’s van Gmail constant onder de loep worden genomen. Dus, ik heb mijn collega’s in onze gezamenlijke inbox al getrakteerd op allerlei kleuren sterretjes, de agenda links onderin het account én het handige kleine nummertje met ongelezen items dat je in je bovenbalk kunt tonen, zodat je ondanks dat je niet in Gmail zit en wel vijftien tabbladen open hebt, je toch ziet hoeveel e-mails er nog op je wachten.

Corporate Gmail

Die laatste mogelijkheid is een zogeheten Lab: dat is iets wat men bij Gmail allemaal verzint en wat waarschijnlijk grootschalig zal worden opgepakt. De Lab “Unread message icon” verzorgt dit kleine cijfertje, maar er is iets binnen dit Lab veranderd. Je Gmail-account schijnt namelijk blauw te worden als je die Lab aan hebt staan.

Mis je dus je oude, vertrouwde rode Gmail-icoontje, dan kun je die simpelweg terug veranderen door de Lab uit te zetten. Vergeet niet op de Save-knop te drukken en je bent weer terug naar hoe het altijd was.

Waarom blauw?

Bij mij op kantoor was er nog even de vraag of het misschien met een uitrol te maken had, want precies tegelijkertijd kregen we de optie om de nieuwe agenda-interface te gebruiken. Daar schijnt het dus helemaal los van te staan. Veel nieuwe dingen om aan te wennen, heerlijk!

één antwoord

  1. Rob Petrie

    Beste techgirl, die lab functie stond inderdaad altijd al aan bij mij en mijn icon is inderdaad een aantal dagen blauw geweest. Toch niets aan de lab instelling veranderd en op dit moment is al dagen het icoontje gewoon weer rood. Heb verder ook niet iets gevonden waar het aan zou kunnen liggen. Misschien komt het omdat er functies uit het INBOX (blauw) mailprogramma naar het GMAIL programma komen.

    Succes verder

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.