Je zou denken dat een actrice uit Game of Thrones genoeg te doen heeft, maar schijnbaar had Maisie Williams (die Arya speelt) tijd over. Ze is samen met Dom Santry een app begonnen genaamd Daisie, en die is bedoeld voor creatievelingen die op zoek zijn naar samenwerkingen. Iets voor jou?

Hallo Daisie

Op 1 augustus gaat Daisie live. Het is bedoeld om filmmakers, muzikanten, visuele artiesten, schrijvers en andere creatievelingen te helpen hun werk te laten zien aan anderen, met als doel voornamelijk om samenwerkingen te beginnen met andere creabea’s. Er zijn al 100 mensen geweest die de beta hebben kunnen testen en het lijkt er dus op dat die releasedatum van 1 augustus gewoon gehaald wordt.

Het klinkt misschien als een social media-platform, maar dat is het eigenlijk niet. Het is niet een plek om zoveel mogelijk volgers bij elkaar te sprokkelen. Williams zegt tegen Techcrunch: “Als een app je aantal volgers bijhoudt, dan wordt het een wedstrijd, een soort populariteitswedje van wie het meest kan krijgen”. Dat is niet wat ze voor ogen heeft. Ze wil juist dat mensen niet je profiel bekijken, maar je werk. En dat daar dus samenwerkingsverbanden uit voortkomen. Dat kan zijn met iemand uit je omgeving, maar ook over de hele wereld.

Creatievelingen connected

Maisie ziet het helemaal voor zich. Die verwacht dat bijvoorbeeld zangeressen hierdoor makkelijker hulp kunnen vinden bij een goede songtekst. Je Daisie-profiel moet dan een soort online portfolio worden. Je moet dan niet zozeer je in allerlei bochten wringen om aan andermans wensen te voldoen, maar juist je kunst voor je laten spreken.

Een goed plan, maar we vragen ons wel af hoe dat precies werkt voor creatievelingen in meerdere stromingen: sommige mensen schrijven zowel geweldige songteksten, als dat ze prachtige schilderijen maken. Hoe dat in zijn werk gaat, weten we vanaf 1 augustus, want dan gaat Daisie live.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.