Even beginnen met een disclaimer; ik ben niet sportief. Dat wil zeggen; ik doe wel eens iets sportiefs, maar niet gestructureerd of regelmatig. Toch was ik enthousiast om de Bose Soundsport wireless in-ears te testen!

Design

Het eerste wat me opviel was dat het oordopjes-gedeelte erg groot was. Rustig Ilse, er worden verschillende maten (S, M, L) oordopjes meegeleverd. De M-oortjes verwisselen voor S-variant was eenvoudig. Maar nee, echt stijlvol zie je er niet uit met deze (letterlijk) uitstekende zwarte oorkappen eh, doppen.

De SoundSport oordopjes zijn zweet- en weerbestendig en een volle batterij levert 6 uur speelplezier. Opladen gaat via het bijgeleverde usb-kabeltje. Een lampje op de oordopjes kleurt rood zodra hij opgeladen moet worden, oranje tijdens het opladen en groen wanneer hij gereed is. Als je de oortjes connect via bluetooth hoor je ook een stem zeggen hoeveel procent de batterij nog heeft, super handig!

Gebruiksgemak

Maar let op hoor, de eerste paar keer was het verschrikkelijk om die dingen fatsoenlijk in mijn oren te hangen. Ik heb nog net geen Wiki-how hoeven te gebruiken. Oké, eerlijk is eerlijk, ik weet nu wel hoe je ze het beste in kunt doen. De truc is om het ‘haakje’ onder je oorschelp te doen en het oordopje dan een kwartslag naar buiten te draaien. Het klinkt misschien wat raar, but it works! Zodra ze eenmaal zitten, zitten ze goed vast en voel je ze nauwelijks. Ik merk echter wel dat wanneer ik ze meer dan 3 uur in heb, dat het onprettig begint te worden.

Het linken van de SoundSport en je telefoon of laptop gaat gemakkelijk via bluetooth. Je drukt het knopje in op het rechter oordopje en zet bluetooth aan op het gewenste apparaat. Vervolgens klik je ‘Bose SoundSport’ aan via je instellingen en voilà! Aan de kabel zit verder nog een balkje om het volume mee te regelen, een microfoon voor wanneer je bijvoorbeeld gebeld wordt en een knijpertje om ‘m aan je shirt vast te maken. Mochten de oortjes op een of andere miraculeuze wijze uitvallen, dan raak je ze niet meteen kwijt.

Geluidskwaliteit

Ik heb ze eerst even getest in mijn natuurlijke habitat (lees: muziek luisteren via mijn laptop) en ik ben erg onder de indruk. Mijn Apple oordopjes zijn mijn alles, maar die worden er ook niet beter op na een aantal jaar. Toen ik muziek afspeelde was het echt een nieuwe wereld die voor me open ging. Ik werd er even aan herinnerd hoe een bass ook alweer klinkt. Ge-wel-dig.

Tijdens het sporten

Speciaal voor deze review ben ik gaan hardlopen (ja echt), ze zijn tenslotte ontwikkeld om te gebruiken tijdens het sporten. Hieruit moet ik uit concluderen dat ik nog even onder de indruk ben als vóór het sporten. Alleen bij hele harde wind hoor je een lichtelijke ruis, maar dat stoorde mij verder niet.

Conclusie

De SoundSport oordopjes zijn duur, maar je krijgt er wel veel voor terug. Niet meer in de knoop raken van snoeren, oordopjes die muurvast zitten zodra ze eenmaal goed zijn ingebracht en een uitstekende geluidskwaliteit.

Deze in-ears zijn verkrijgbaar in drie kleuren; blauw, geel en zwart. Ze zijn bij Bol.com te koop voor €179,95.

Bose Soundsport Wireless in-ears - Review!
Geluidskwaliteit bij niets doen10
Geluidskwaliteit tijdens het sporten9.5
Design5.5
Gebruiksgemak8.5
Draagcomfort8.5
Prijs6.5
8.5Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.