muziek luisteren zonder hoofdtelefoon

Batband: muziek luisteren zonder hoofdtelefoon

‘Tech’ and ‘nature’ gaan steeds vaker hand in hand. De Batband bijvoorbeeld, is een door vleermuizen geïnspireerd product. Hun vermogen om sonarsignalen op te vangen, inspireerde Studio Banana Things om het volgende concept te maken: de Batband waarbij je kunt muziek luisteren zonder hoofdtelefoon. Inmiddels is dit concept al bijna vijf en een halve keer gefinancierd op Kickstarter door maar liefst 4.500 backers.

Hoe werkt zo’n bat band?
Bone-conduction heet de technologie achter deze bluetooth headset. Dankzij reeds bestaande toepassingen in de medische sector was het gelukkig geen onbegonnen werk om deze te ontwikkelen. De hoofdtelefoon rust op je slaapbeenderen en de achterkant van je hoofd. De verstuurde geluidsgolven worden vervolgens opgevangen door je binnenoor en geluidsorgaan.

Bedienen is simpel: via de controls aan de linkerkant zet je hem aan en neem je gesprekken op. Aan de rechterkant regel je het volume en het nummer.

Studio-Banana-Things_Batband_07

 

Voordelen
Waarom zou je zo’n futuristisch ding op je hoofd willen? Wel, het grootste voordeel is dat je ‘buitenoren’ vrij blijven. Het omgevingsgeluid blijf je perfect waarnemen, wat cruciaal is als voetganger of fietser. Bovendien hoort je buitenwereld niet naar welke muziek je luistert: je stiekeme K-pop album luisteren op de trein was nog nooit zo schaamteloos!

Mogelijke toepassingen zijn:

  • On-the-go bellen
  • Skype conversaties houden
  • GPS instructies krijgen
  • Discreet luisteren naar je playlist
  • Handsfree toestel
  • Unieke video-game ervaring
  • Muziek tijdens je workout
  • Combineer AR met VR toestellen

Zijn stalen frame en strak design zorgen voor een stoere look, de zachte binnenvoering voor comfort. Touch-sensoren, een ingebouwde microfoon en micro-usb oplaadpoort dragen bij tot het gebruiksgemak. Gemiddeld zal de batterij je 6 uur muziek leveren of 8 uur handsfree bellen.

Het early-bird prijskaartje was van korte duur. De Batband bestellen kan alsnog via hun webshop voor 179 euro.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.