Alcatel is een Frans bedrijf dat al heel lang meedraait in de technologiewereld. Ooit was het een grote speler op de GSM-markt, maar die tijd is voorbij. Vooral in Frankrijk zelf is het nog wel een veel gezien merk, maar in Nederland kom je zelden iemand met een Alcatel-telefoon tegen. Zou Alcatel 5 het tij kunnen keren?

Alcatel 5 heeft een rechthoekig scherm, dus er zit niet een notch aan de bovenkant. Er zit zelfs nog best wat ruimte tussen het scherm en de bovencamera’s en luidspreker, wat niet helemaal nodig lijkt te zijn. Wat wel heel fijn is, is dat er een hoofdtelefoonaansluiting inzit, waardoor je niet steeds met een ‘staartje’ hoeft rond te lopen om oordopjes aan te sluiten. Terug naar het scherm, dat is 5,7 inch LCD. De beeldverhouding is 18:9 en het heeft 720×1440 pixels. Dat zie je niet direct, want het scherm ziet er goed uit, maar helemaal super scherp is het niet.

Geen Android Oreo

De telefoon draait op Android, maar niet op de allernieuwste. Dit is geen Oreo-toestel, maar een 7.0 Nougat. Dat is wat ouderwets. Wat ook niet heel modern is, is dat er aan de achterkant een camera op de telefoon zit van 12 megapixels. Dit lijkt een echte selfie-telefoon, want aan de voorkant zitten twee camera’s: eentje van 13 megapixel en eentje van 5 megapixel. Ik vond de camera’s zowel aan de voorkant als aan de achterkant tegenvallen. Vooral mijn selfie was erg korrelig, terwijl dat juist een betere camera zou moeten zijn dan die van de achterkant. Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met het licht, vandaar dat er een flitser op beide kanten van de telefoon is geplaatst.

Het viel me in het gebruik van deze Android-telefoon op dat de batterij lang meegaat. Ik kon er in ieder geval wel een dagje mee vooruit, dus een powerbank is alleen nodig als je echt veel foto’s en filmpjes gaat maken en constant allerlei online toepassingen gebruikt. Je kunt er sowieso wel veel foto’s op kwijt. Er is 32GB opslaggeheugen. Bovendien is het scherm erg energiebesparend: het kan niet heel erg fel (gelukkig) en springt vaak in een besparingsmodus, bijvoorbeeld bij opladen.

Warm

Je merkt wel dat de telefoon snel warm wordt, wat niet zozeer komt door het scherm, maar wel door het draaien van veel applicaties die veel van de telefoon vragen. Ik ben er nooit zo dol op als dat gebeurt, omdat ik dan nooit weet of ik het apparaat dan beter even kan wegleggen of dat ik toch gewoon door kan gaan. Ik had het met mijn MacBook ook vaak, zeker toen deze wat ouder werd. Echter is Alcatel 5 gloednieuw, dus wat mij betreft mag deze dan niet zo heet worden.

Wat heel fijn is aan deze telefoon, is dat hij een bolle rug heeft. Dat betekent dat hij wat minder hoekig en vierkant is dan andere telefoons, waardoor hij lekker in de hand ligt. De achterkant is van plastic, maar dat valt eigenlijk niet op omdat het wel bewerkt is en er mooie glanzende randen op de bovenkant en onderkant zitten.

De vingerafdrukscanner zit ook aan de achterkant, net onder de camera. Het toestel is lekker licht en het is daardoor een lekker telefoontje om zo even in je tas te gooien en mee te nemen. Hij kost ook niet zoveel als andere telefoons, dus met zijn 200 euro is het een prima toestel voor even een jaartje tussendoor.

Alcatel 5 ligt ouderwets lekker in de hand
Design8
Batterijduur6.5
Prijs/kwaliteit9
Camera's6.5
7.5Beoordeling

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.