Nissan New Leaf

5 tech tips voor heerlijk rijden in de Nissan New Leaf

Zoals in dit artikel te lezen was, ging TechGirl Hilde drie weken geleden mee naar de IFA. Op de heenweg nam ze de trein, maar terug ging ze met Anke mee in de Nissan New Leaf. Deze auto rijdt volledig elektrisch maar heeft daarnaast nog veel meer handige techsnufjes. Hilde heeft de vijf leukste op een rij gezet.

1. E-pedal

Voor mij was het geheel nieuw (in autoland blijkbaar niet meer), maar de Nissan New Leaf heeft een pedaal waar je zowel mee kan gas geven, als kan afremmen. Hierdoor hoef je het rempedaal nauwelijks meer te gebruiken, waardoor de remmen minder slijten. Ook wordt een deel van de energie teruggewonnen, waardoor je minder vaak hoeft op te laden.

Wat bij de Nissan New Leaf wél nieuw is aan het E-pedal, is dat je door middel van dit pedaal volledig tot stilstand kan komen, zelfs als de auto op een heuvel staat. Hierdoor kan je in 90 procent van de gevallen alleen afremmen met dit pedaal zonder bij te remmen met het gaspedaal.

2. Camera’s aan alle kanten

Wat ik ook superfijn vond aan de auto, was dat hij een Around View Monitor heeft. Hiermee zie je bij achteruit rijden of in-/uitparkeren precies welke voorwerpen er in de omgeving van je auto staan. En dat is voor mensen die nog wel eens paaltjes raken (zoals ik) echt ideaal!

3. Propilot op de snelweg

Door Propilot wordt file rijden een eitje. De auto rijdt hiermee namelijk bijna zelfstandig over de snelweg. Hij neemt automatisch afstand tot je voorganger en zorgt ervoor dat je binnen de lijnen blijft. Super handig dus!

4. Automatisch parkeren met Propilot Park

Ook is de Nissan New Leaf uitgerust met Propilot Park. Of het nou in-/uitparkeren of file parkeren is, hij doet het automatisch voor je. Zelfs zonder dat je nog je pedalen hoeft aan te raken.

5. De bijbehorende NissanConnect app

Bij de auto hoort de NissanConnect EV app. Met deze app kun je via je telefoon het batterijpercentage controleren of de temperatuur bepalen. Zo kun je makkelijk van tevoren de Nissan New Leaf voorverwarmen of juist afkoelen. Als je dat doet terwijl de auto aan de laadpaal hangt, maakt de airco/verwarming gebruik van de stroom van het elektriciteitsnet. Hierdoor blijft het accupakket vol en scheelt het je dus veel energie!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.