Google Maps IJsland

5 dingen die je nog niet wist over Google Maps

Google Maps is misschien wel de app die ik al het langst op mijn telefoon heb en het meest gebruik. Natuurlijk om mijn weg te vinden en om te kijken hoe lang ik onderweg zal zijn naar een locatie, maar ik ontdek steeds meer handige opties. Tijd om deze eens te delen, want ik ben benieuwd of jij ze al gebruikt?

1. Google Maps kaarten downloaden

Misschien kende je deze al wel, maar toch is het erg handig. Ik ga regelmatig met vrienden weekendjes weg, naar de Ardennen, of Duitsland bijvoorbeeld. En dan moest ik altijd een TomTom of andere navigatie ergens vandaan toveren. Tot ik er achter kwam dat je een geplande route en de omliggende kaarten gewoon kunt downloaden. Als je dan geen internet beschikbaar hebt, kun je in elk geval nog wel de kaart bekijken.

2. Favoriete plaatsen

Dat je via Google Maps je favoriete plekken kunt vinden is logisch. Maar Google Maps biedt ook de optie om je favoriete plaatsen op te slaan. Zoek de plaats en klik op opslaan, vervolgens krijg je de mogelijkheid om de plek toe te voegen aan één van de reeds bestaande lijsten. Je kunt ook eigen lijstjes aanmaken en deze lijsten delen met vrienden. Je kunt ook heel eenvoudig je thuis- en werkadres instellen, zodat je met een paar klikken de route naar huis hebt gevonden.

3. Tijdmachine

Google is al sinds 2007 bezig met het verzamelen van beelden voor Street View en veel plekken zijn al meerdere keren in beeld gebracht. Bekijk bijvoorbeeld eens de Sagrada Familia in Barcelona via Street View en klik op het klokje links bovenin. Kun je meteen zien wat er allemaal is bijgebouwd aan deze kerk de afgelopen jaren.

4. Check waar je zelf bent geweest

Via Timeline kun je zien waar je de afgelopen tijd bent geweest. Tenminste, als je zelf gekozen hebt voor location history en vaak ingelogd bent met je Google account op je mobiel. Als je veel connectie met het internet hebt gehad op reis zie je bijvoorbeeld hele routes die je gelopen hebt. Leuk als deel van je reisdagboek, of gewoon om eens terug te kijken.

5. Customized maps

Wie zegt dat het moeilijk is om een reisplanning te maken? Met Google Maps kun je custom kaarten maken. Door daar vervolgens verschillende lagen overheen te leggen, kun je gemakkelijk een reis plannen. Maak bijvoorbeeld een lijstje met bezienswaardigheden in een land en voeg die toe aan je kaart. Op de volgende laag plot je overnachtingsplekken. En vervolgens laat je door Google Maps een route tekenen tussen de verschillende plaatsen. Super handig voor als je een hele reis volledig zelf wilt plannen van tevoren.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.