Een Chromecast is dé oplossing als je geen smart TV hebt. In onze tv is er ook een te vinden. Ideaal als je makkelijk en snel Netflix wilt kijken op je tv of je nieuwste vakantiefoto’s wilt showen in het groot. Super handig, áls hij ook gelijk goed werkt. Want daar wil het nog wel eens mis gaan…

Hier schreven we al eerder over wat een Chromecast nou precies is. Korte herhaling: een soort USB-stick, maar dan voor de HDMI-poort van je tv. Door hem met Wi-Fi te verbinden, kan je smartphone hem ook vinden. Daarna kan je foto’s, video’s, muziek, verschillende apps en zelfs sommige games streamen naar het grote scherm van je tv.

Help, mijn Chromecast doet het niet

En wat als je dan even lekker wil Netflixen, maar je Netflix app ziet de Chromecast niet? Hieronder het stappenplan wat je dan kan volgen, zodat je toch zo snel mogelijk kan streamen.

Stap 1. Zit je op het juiste HDMI-kanaal? Het kan natuurlijk zo zijn dat de Chromecast het prima doet, maar dat je nog niet op het goede HDMI-kanaal zit. In dat geval, even rond zappen.

Stap 2. Heeft je telefoon wel verbinding met de Chromecast? Het kan zo zijn dat je telefoon op een andere Wi-Fi zit dan de Chromecast. In dat geval werkt het streamen niet, ze moeten wel beide op dezelfde Wi-Fi zitten. Wel op dezelfde Wi-Fi maar werkt hij alsnog niet? Dan kan het helpen om de verbinding te verbreken en opnieuw verbinding te maken. Ook de betreffende app afsluiten wil nog wel eens de oplossing zijn.

Stap 3. Start de Chromecast opnieuw op. Haal de HDMI-stekker van de Chromecast even uit de tv, het lampje gaat dan uit. Wacht even een paar seconden en stop de stekker er weer in. Hij gaat dan opnieuw verbinding maken en herstart dus.

Stap 4. De Chromecast resetten. De meest harde oplossing en daarom ook de laatste. Houd 15 seconden het knopje aan de zijkant van de Chromecast ingedrukt. Hierna moet je hem opnieuw installeren en dus het Wi-Fi netwerk weer opnieuw kiezen.

Mocht het hierna nog steeds niet lukken, dan is je Chromecast misschien wel gewoon kapot. Bij mij is het gelukkig nooit zover gekomen en hielp een van bovenstaande stappen om weer te kunnen streamen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.