vrouw-boeken-meisje-huis robotstofzuiger

3x waar een huisrobot goed voor is

Stel je voor dat je straks een robot thuis hebt: geen smartphone, geen robotstofzuiger, maar echt een robot die je bijvoorbeeld klusjes kunt laten opknappen. Natuurlijk heeft het zo zijn nadelen, maar laten we het vandaag eens houden op wat er zo positief aan is. Dit zijn drie redenen waarom een huisrobot een aantrekkelijk idee is.

Ze staan nog niet in groten getale in de winkel, we moeten immers eerst nog wennen aan elektrische stepjes… Maar, er komt een dag dat je waarschijnlijk wel een robot bij de Mediamarkt ziet staan. Zo’n groot exemplaar dat mogelijk op twee benen loopt, of gewoon op wieltjes rijdt. Er zijn diverse redenen te bedenken waarom zo’n huisrobot een groot voordeel is. 

1. Het kan je huishoudelijke klusjes doen

De meest voor de hand liggende reden om een huisrobot te nemen, dat is natuurlijk om het apparaat je rotklussen te laten doen. Even stofzuigen, de vaatwasser uitruimen of de tafel afnemen: je huisrobot doet het voor je. Het is net een soort butler of schoonmaker die uren werk uit handen kan nemen. Als je het tenminste kunt loslaten, want het huishouden doen blijkt voor veel mensen toch ook wel een momentje van rust. 

2. Het kan mensen helpen met psychische klachten

Een robot wordt door zijn uiterlijk al snel geassocieerd met ‘dingen doen’, maar vergeet niet dat ze ook emotionele steun kunnen bieden. Robots praten al veel natuurlijker met ons dan ooit tevoren en het is gebleken dat mensen wel degelijk een band kunnen opbouwen met een robot. Ideaal om mensen bijvoorbeeld te helpen die het niet meer zo zien zitten, of om mensen met Alzheimer te helpen. Een maatje voor thuis, helemaal niets mis mee, toch?

3. Het kan mensen helpen met lichamelijke klachten

Of het nu gaat om mensen die slecht ter been zijn en daardoor niet snel de deur kunnen bereiken als de deurbel gaat, of om iemand die bijvoorbeeld niet goed kan bukken waardoor iets van de grond oppakken een grote uitdaging is: een robot in huis kan heel goed helpen als mensen lichamelijke klachten hebben. Natuurlijk kun je je robot ook lui vanaf de bank vragen om de post te pakken als je kerngezond bent, maar het is vooral een fijn idee voor mensen die die luxe niet hebben: mensen die moeite hebben met lopen, bukken, enzovoort: een robot kan mensen enorm helpen met hun beweeglijkheid en er zelfs voor zorgen dat mensen misschien langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.